x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lipseşte Petru Bălan

Lipseşte Petru Bălan

de Vlad Ionescu    |    11 Sep 2007   •   00:00
Lipseşte Petru Bălan

Antrenorul Daniel Santamans a anunţat numele jucătorilor pe care ii va trimite pe teren măine, la meciul de debut al echipei Romăniei la Cupa Mondială, contra Italiei.Â

RUGBY - S-a stabilit echipa pentru meciul cu Italia

Antrenorul Daniel Santamans a anunţat numele jucătorilor pe care ii va trimite pe teren măine, la meciul de debut al echipei Romăniei la Cupa Mondială, contra Italiei.Â

Staff-ul tehnic al echipei naţionale s-a oprit asupra următorului XV: Dumitraş - Fercu, Gal, Gontineac, Brezoianu - Dimofte, Sărbu - Manta, Toniţa, Corodeanu - Petre, Socol, Bogdan Bălan, Tincu, Toderaşc. Marele absent este pilierul Petru Bălan, care nu a fost trecut nici măcar pe foaia de rezerve. Acesta este accidentat, fiind diagnosticat cu contuzie forte la genunchi, locul său urmănd a fi luat de Bogdan Bălan.

Pănă acum, in grupa C, din care fac parte cele două echipe, s-au mai jucat două meciuri. Noua Zeelandă a surclasat Italia cu scorul de 76-14, iar Scoţia a dispus de Portugalia cu 56-10. "Mă aşteptam să opună mai multă rezistenţă, dar cred că vor şti să se ridice. Ne aşteptăm la un meci dificil, vom incerca să rivalizăm la nivel fizic", a declarat antrenorul Daniel Santamans despre eşecul "Squadrei Azzurra" in faţa "All Blacks". Pentru Sorin Socol, intre Romănia şi Italia există o veche rivalitate şi, chiar dacă peninsularii au progresat in ultimul timp prin participarea la Turneul celor Şase Naţiuni, sunt un adversar abordabil. "Să nu uităm că am reuşit să-i invingem cu 25-24 in urmă cu trei ani, iar in luna mai am bătut Italia B cu 19-8", a spus căpitanul tricolorilor. Partida Romănia - Italia se va disputa pe Stade Velodrome, din Marsilia, cu incepere de la ora 21:00, şi va putea fi urmărită in direct la TVR 2.

Stagnare

Intr-un comentariu pe marginea participării ţării noastre la Cupa Mondială, agenţia AFP apreciază că Romănia a căzut in anonimat din punct de vedere rugbystic in ultimii 20 de ani, deşi nu ii lipsesc jucători de calitate, printre care se numără Bălan, Tincu, Socol, Manta şi Toniţa, care şi-ar putea pune amprenta asupra unor eventuale succese. "A trecut de mult timpul cănd rugbyul din Carpaţi făcea să tremure cele mai mari naţiuni europene. Ajunsă in Turneul celor Şase Naţiuni B, Romănia a pierdut din strălucire. In ciuda disputării unor meciuri test cu Irlanda, Franţa, Scoţia sau Ţara Galilor, de doi ani Romănia stagnează", a notat sursa citată.

×
Subiecte în articol: sport