x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Locul 2 e al invinsului!"

"Locul 2 e al invinsului!"

09 Iun 2004   •   00:00

Antrenorul Stelei, Victor Piturca, a enumerat motivele care au impiedicat gruparea din Ghencea sa isi adjudece titlul de campioana, spunand ca arbitrajul a fost cel mai important dintre acestea.

PAUL ANDONE

Tehnicianul ros-albastrilor spune ca echipa din Ghencea a prestat cel mai bun joc din ultimii ani si ca acesta este un lucru benefic. Victor Piturca a fost contestat din nou vehement de suporteri, dar a anuntat ca va ramane in continuare la Steaua.

GRESELI. "In primul rand, m-a deranjat faptul ca jucatorii n-au avut puterea de concentrare in meciurile importante din startul returului care au hotarat soarta campionatului. De exemplu, in jocul cu Rapid, care juca foarte slab in teren, am primit trei goluri pe fondul unei indiscipline tactice greu de explicat. Apoi, cu Dinamo, am luat gol in minutul 93. Este inadmisibil pentru o echipa matura. Tot aici include si comportarea echipei din cele doua deplasari dificile de la Piatra-Neamt si Galati. Dupa o prima repriza foarte buna, a urmat o alta in care jucatorii au considerat meciul ca si castigat. S-a vazut ce a iesit. Am reusit evolutii bune cu englezii, care se anuntau adversari redutabili, iar aici, cu echipe mult mai accesibile si, mai ales in momente bune de joc ale noastre, am gafat lamentabil. Sigur ca atunci cand termini cursa pe locul doi, esti un invins. Pentru mine, locul doi este al invinsului. Pe de alta parte, Steaua a avut cel mai bun parcurs in campionat din ultimii ani, iar jocul prestat ma bucura", a spus Piturca intr-un interviu acordat site-ului oficial al clubului.

ARBITRAJ. Prestatia arbitrilor a fost un subiect fierbinte in Ghencea. "La aspectele care au tinut numai de echipa noastra s-a adaugat si arbitrajul. Este inadmisibil ca arbitrajul sa aiba rolul hotarator in desemnarea campioanei. Daca in anii trecuti arbitrii faceau jocurile in lupta din subsolul clasamentului, in acest an ei au hotarat campioana. O mare parte din vina o are si seful arbitrilor care, este si va ramane prietenul meu. El nu a pastrat aceeasi masura in judecarea corecta a arbitrilor. De exemplu, arbitrii care au gresit in favoarea campioanei nu au patit absolut nimic. Mai mult, el a si incercat sa explice ca greselile lor nu au fost, de fapt, greseli cand o lume intreaga s-a convins de erorile respective. In schimb, acei arbitri care au gresit impotriva dinamovistilor au fost suspendati. Faptul ca seful CCA l-a desemnat pe Sorin Corpodean primul in ierarhia lor nu mi se pare deloc corect. Arbitrul care a gresit cel mai mult in favoarea contracandidatei noastre si a facut practici diferenta intre locul 1 si 2 este considerat cel mai bun din Romania. Nu sunt de acord cu asa ceva", a declarat Piti.

"Reactia suporterilor a fost corecta"

La finalul sezonului, dupa ce Dinamo a castigat matematic campionatul, Victor Piturca a fost contestat din nou de suporterii stelisti la ultimul meci, din Ghencea, cu Farul. "Probabil ca voi continua munca inceputa la Steaua. Trec printr-o perioada foarte grea si ma voi hotari in aceste zile. Poate reactia lor a fost corecta, dar nu trebuie sa uite lucrurile bune facute in acest sezon. Vrem sa mai aducem cativa jucatori de valoare in acest sezon, ne vom desparti de alti trei sau patru. Deja l-am achizitionat pe Petre Marin, unul dintre cei mai valorosi aparatori laterali din tara", a spus Piti.

Adversari din Belgia, in Olanda

Dupa esecul Otelului in finala Cupei Romaniei, Steaua va juca direct in turul II preliminar al Cupei UEFA, astfel ca programul echipei s-a modificat. Dupa vizita medicala, ce va avea loc la 17 iunie, va urma cantonamentul de la Forban (20-28 iunie). Apoi, Victor Piturca isi va duce elevii in Olanda, la Mierlo, in perioada 1-12 iulie. Acolo, Steaua si-a fixat deja trei partide amicale, toate cu echipe din Belgia, cu FC Bruxelles (3 iulie), cu Anvers (5 iulie) si cu Charleroi (6 iulie).
×
Subiecte în articol: sport