x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport LPF - "Se va ajunge la puscarie""

LPF - "Se va ajunge la puscarie""

de Vicentiu Neagoe    |    10 Feb 2007   •   00:00
LPF  -  "Se va ajunge la puscarie""

La sediul LPF a avut loc ieri o intalnire la care au participat oficiali ai Jandarmeriei, ai ANS, LPF, FRF, in cadrul careia s-a discutat proiectul de lege care va inlocui Ordonanta 11/2006 pentru combaterea violentei in sport.

Dumitru Dragomir a fost destul de transant in ceea ce priveste sanctiunile pe care le vor primi cei care vor incalca prevederile noilor legi. "Vor fi pedepse aspre pentru conducatorii de cluburi, se va ajunge pana la puscarie, asta ca sa se invete minte. Legea ii va speria si pe nenorocitii de huligani, iar pe viitor trebuie sa dam un exemplu si politicienilor", a declarat seful Ligii.

PARTIZAN. Conform bilantului intocmit de Jandarmerie, un numar de 306 suporteri au fost sanctionati pentru diferite contraventii pe parcursul campionatului 2006-2007, iar 56 de fani ai mai multor echipe sunt propusi pentru interzicerea pe arenele sportive. "Noua lege trebuie sa se puna in aplicare, pentru ca jandarmii sunt traumatizati, i-am vazut, erau plini de scuipat, erau zgariati, pentru ca toti dau in ei cu pixuri, brichete si pachete de tigari. Dar pana acum nu aveau lege. Eu nu spun ca jandarmii trebuie sa faca abuzuri, dar sa se aplice aceasta lege", a mai spus Dumitru Dragomir, care a recunoscut ca noua lege pentru prevenirea si combaterea violentei in sport vine foarte tarziu.

OASPETE. Prezent la dezbatere, consultantul din partea Uniunii Europene la elaborarea acestui proiect de lege, Fran"ois Depres, a spus ca si in Franta lucrurile au degenerat. "Exemplul francez este relevant in materie de huliganism. La sfarsitul lui noiembrie 2006 a murit un spectator dupa meciul din Cupa UEFA PSG - Hapoel Tel Aviv, suporterul parizian fiind impuscat in urma unor altercatii. Aceste lucruri nu ar trebui sa se intample si in Romania", a spus Depres.

Presedintele ANS, Octavian Belu, a spus ca va face tot ce este posibil pentru dotarea salilor de sport cu camere de luat vederi. "Ramane de vazut de unde vom lua banii necesari pentru achizitionarea acestor camere, dar eu promit ca voi face tot posibilul. ANS se va ocupa de dotarea salilor de sport, iar FRF, LPF si cluburile de fotbal se vor ocupa de echiparea stadioanelor", a declarat Belu.

×
Subiecte în articol: sport