x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lusitani în Giuleşti

Lusitani în Giuleşti

de Marius Mihalcea    |    14 Feb 2008   •   00:00
Lusitani în Giuleşti
Sursa foto: Gazeta Sporturilor/

Joao Paolo, atacantul ultimei clasate din prima ligă portugheză, Uniao Leiria, şi mijlocaşul Vasco Matos, de la divizionara secundă Beira Mar, vor semna cu Rapid.

Joao Paolo, atacantul ultimei clasate din prima ligă portugheză, Uniao Leiria, şi mijlocaşul Vasco Matos, de la divizionara secundă Beira Mar, vor semna cu Rapid.

Acest lucru a fost confirmat ieri de către vicepreşedintele grupării de lângă Podul Grant, Grigore Sichitiu. “Transferurile lor se vor realiza în cel mult două zile. Mircea Rednic şi-a dat acordul şi nu mai trebuie decât să semnăm documentele”, a spus oficialul “vişiniilor”.

 

CONSIDERAŢII. Cu opt go­luri înscrise în acest sezon, dintr-un total de 13 reuşite de echipa sa, Joao Pinto (27 de ani) este pe locul trei în topul celor mai buni marcatori din prima ligă portugheză, după 18 runde. În Giuleşti, atacantul portughez va avea misiunea de a-l înlocui pe Ionuţ Mazilu, plecat la Dnepr Dnepropetrovsk, în con­di­ţi­ile în care sârbul Ranko Despoto­vici, adus tot în această iarnă, de la Vojvodina Novi Sad, a dezamăgit crunt până acum, iar Vasco Matos (27 de ani) va fi achiziţionat special pentru a-i crea concurenţă pe flancul drept al liniei de mijloc lui Emil Dică. Altfel, Sichitiu consideră că Mircea Rednic are toate motivele să se plângă de prestaţia atacanţilor pe care îi are la dispoziţie în sta­giul de pregătire din Cipru, de la Agia Napa: “Mi se pare normal să fie nemulţumit. Eu nu vreau să acuz un jucător anume, dar din moment ce atacanţii nu marchează nu avem cum să fim încântaţi”.

În schimb, înfrângerile suferite de Pancu şi compania în ultimele două amicale disputate în Insula Afro­di­tei, 2-3 cu Levski Sofia şi

3-4 cu Lokomotiv Sofia, nu-l îngrijorează pe oficialul giuleştenilor. “E normal să nu avem rezultate foarte bune, din moment ce se caută formula ideală şi se fac im­pro­vi­za­ţii”, a declarat Sichitiu.

 

Rednic: “Maftei, joci prost!”

După ce şi-a pierdut calitatea de lider al echipei, fiind deposedat de banderola de căpitan, care a poposit pe braţul lui Daniel Pancu, Vasile Maftei nu se regăseşte. Lucru sesizat foarte uşor de Mircea Rednic, care i-a reproşat fundaşului său central erorile impardonabile. “Vasile, dă-o dracu’, Vasile, nu mai sta până vin adversarii, joci prost!”, l-a muştruluit “puriul” pe Maftei în timpul partidei de verificare de marţi cu Lokomotiv Sofia.

Steaua – FK Zeta Golubovic 2-1

Steaua a câştigat ieri, scor 2-1, la Antalya, meciul de verificare susţinut în compania formaţiei FK Zeta Golubovici, locul întâi în Muntenegru la jumătatea campionatului. Pentru Steaua au punctat N. Dică (’45 – penalty) şi Surdu (’87). Marius Lăcătuş a început meciul cu formula: Zapata – Golanski, D. Goian, Ghionea, Emeghara – Nicoliţă, Ov. Petre, D. Moreno, Mendoza – N. Dică, P. Moreno. În partea secundă a disputei, “Fiara” i-a mai aruncat în luptă pe: Surdu, Lovin, Pleşan, Neaga, V. Badea şi Neşu.

Doar egal

CFR Cluj a terminat ieri la egalitate, scor 1-1, amicalul cu Vihren Sandanski, ocupanta penultimului loc în prima ligă a Bulgariei. Pentru ardeleni a marcat Cadu (’36) din lovitură de la 11 metri. Un al doilea penalty de care au beneficiat clujenii a fost ratat de Fabbiani. Ioan Andone a jucat în prima repriză cu: Stăncioiu – Tony, Cadu, Viera, Dorsin – M. Jose, Peralta, Dani, Dubarbier – Anca, Fabbiani. În partea secundă, au evoluat: Hirschfeld – Panin, Mureşan, Sandberg, Fredy – Kone, Minteuan, Leao, Culio – Diego Ruiz, Semedo. Din minutul 70 a jucat şi Ciprian Deac.

marius.mihalcea@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport