x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mai e mult până departe!

Mai e mult până departe!

de Marius Mihalcea    |    16 Oct 2009   •   00:00
Mai e mult până departe!
Sursa foto: Alex Nicodin/Gazeta Sporturilor/Intact images

Locul în urna a doua valorică la tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru CE 2012, pe care şi l-au asigurat graţie succesului de miercuri seară, nu reprezintă nicidecum o garanţie a faptului că tricolorii se vor califica la turneul final din Polonia şi Ucraina.



Cea mai elocventă dovadă în acest sens? Simplu. România a pornit tot cu şansa a doua şi în preliminariile pentru CM 2010, fiind plasată peste Serbia, însă acest lucru s-a văzut clar, n-a contat nicidecum în economia grupei a 7-a. Mai mult decât atât, Chivu şi compania au încheiat în coada clasamentului, doar modesta echipă a Insulelor Feroe scăpându-i pe tricolori de lingura de lemn.

"Am avut un obiectiv mic, rămânerea în urna a doua valorică, dar este important că s-a atins. Trebuie să înţelegem că o calificare se obţine începând cu victoriile împotriva echipelor mici. Vrem să avem un grup de 30-35 de jucători, dar care să-şi dea viaţa pe teren. Fotbalul românesc nu are valori tehnice deosebite, însă prin muncă şi prin responsabilitate mare putem ajunge acolo unde-şi doreşte o ţară întreagă. Victoria cu Insulele Feroe este importantă pentru jucători. Pentru un jucător de fotbal este important să câştige chiar şi o miuţă, cu atât mai mult un meci la echipa naţională", a declarat Răzvan Lucescu. Cât priveşte atmosfera din timpul jocului, publicul încurajând încontinuu echipa naţională, selecţionerul a spus: "Spectatorii ne-au ridicat moralul şi ne-au întărit ideea că nu suntem singuri. Ne-am simţit fantastic şi voi face tot posibilul să revenim la Piatra-Neamţ".

Mutu, blamat
Şansele lui Adrian Mutu de a mai fi convocat la echipa naţională în viitorul apropiat sunt nule. Cel puţin asta a lăsat să se înţeleagă Răzvan Lucescu atunci când a fost întrebat dacă a primit mesaje de la Mutu şi Chivu înaintea meciului cu Feroe. "Chivu ne-a trimis un mesaj înainte de meci, cu urări de baftă, numai bine şi încurajări pentru perioada următoare. Asta înseamnă un jucător responsabil. Mutu? Ce rost are să vorbim despre jucătorii care nu sunt alături de noi, despre cei absenţi?", a răspuns selecţionerul. Chivu şi Mutu nu au mai făcut deplasarea cu echipa la Piatra-Neamţ, ambii fiind suspendaţi, căpitanul tricolorilor pentru "roşul" văzut cu Serbia, iar atacantul Fiorentinei, pentru cumulul de cartonaşe după ce a fost avertizat în aceeaşi partidă.

"În cinci meciuri la echipa naţională, Răzvan Lucescu a obţinut două victorii, două remize şi o înfrângere şi pot spune că suntem într-o zonă pozitivă ca palmares, dar într-una negativă după ruşinea de la Belgrad"
Mircea Sandu - preşedinte FRF

×
Subiecte în articol: sport