x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Marele vis american

Marele vis american

de Mihai Igirosanu    |    30 Aug 2005   •   00:00
Marele vis american

In aceasta dimineata, la New York, a inceput cea de-a 125-a editie a celui mai bogat turneu de tenis al planetei, US Open, ultimul Grand-Slam al anului.

Pe tabloul principal se regasesc si trei jucatori romani, Andrei Pavel, Victor Hanescu si Razvan Sabau. Doar pentru prezenta in primul tur al celebrei competitii, tenismenii nostri vor incasa cate un cec in valoare de 15.000 de dolari.

START. Razvan Sabau a fost primul roman intrat in turneu. In aceasta dimineata, el a avut o misiune aproape imposibila in fata lui Andre Agassi. Azi, spre seara, Andrei Pavel il va intalni pe englezul Andy Murray, pustiul venit din calificari care a jucat semifinala la Wimbledon, iar Victor Hanescu se va confrunta cu spaniolul Albert Montanes.

ISTORIE. Anul trecut, elvetianul Roger Federer s-a impus in finala masculina, spulberandu-l pe australianul Leyton Hewitt, in vreme ce Svetlana Kuznetova a castigat finala contra Elenei Dementieva. In urma cu 23 de ani, Ilie Nastase se incorona si el la US Open, dupa ce castiga finala contra lui Artur Ashe.

FEDERER SI SARAPOVA, NR. 1
Roger Federer este cap de serie numarul 1 in turneul masculin, iar Maria Sarapova se afla in postura de principala favorita la feminin. Lleyton Hewitt, Marat Safin, Lindsay Davenport si Svetlana Kuznetova completeaza lista favoritilor din acest an. La capitolul premii, castigatorii celor doua turnee, masculin si feminin, vor incasa cecuri in valoare de 1.100.000 de dolari, iar finalistii se vor alege cu 550.000 de dolari. Turneul american are cele mai valoroase premii din circuitul profesionist.

HANESCU, SPRE 1 MILION $
Victor Hanescu are in 2005 cel mai bun sezon al carierei profesioniste pe care si-a inceput-o in urma cu cinci ani. In acest moment, "Hane" a strans 904.540 de dolari din tenis, suma din care 400.000 de dolari au fost acumulati doar in acest an. El se situeaza pe locul patru in clasamentul premiilor obtinute de jucatorii romani, dupa Andrei Pavel (cu 4,3 milioane), Ilie Nastase (2 milioane) si Adrian Voinea (1,8 milioane). Hanescu a incheiat anul trecut pe locul 84 in clasamentul ATP, iar acum se afla pe locul 31.

×
Subiecte în articol: sport