x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mazilu si Cocis, pariurile lui Piturca

Mazilu si Cocis, pariurile lui Piturca

de Sorin Anghel    |    06 Sep 2005   •   00:00
Mazilu si Cocis, pariurile lui Piturca

Mijlocasul ofensiv Razvan Cocis si atacantul Ionut Mazilu au fost oamenii cu care selectionerul Victor Piturca l-a surprins pe omologul sau ceh, Karel Bruckner. Cei doi sunt prezentati in amanunt de catre Jurnalul National.

Atacantul Sportului Studentesc Ionut Mazilu recunoaste ca a fost surprins de titularizarea sa in meciul cu Cehia. Golgeterul Diviziei A isi propune sa nu mai piarda nici o convocare la echipa nationala.

Rezultatul senzational obtinut de echipa nationala impotriva Cehiei, 2-0, nu doar ca a aprins sperantele romanilor privind calificarea la Campionatul Mondial din 2006, dar a si scos la iveala doi jucatori care pot deveni oameni de baza pentru Victor Piturca.

BOMBE. Razvan Cocis si Ionut Mazilu au fost doua dintre surprizele prin care selectionerul Romaniei l-a dat mat pe Karel Bruckner. Aflat la cea de-a doua selectie la nationala, Mazilu a fost titularizat de Victor Piturca, mutare care l-a luat pe neasteptate chiar si pe jucator.

CINSTIT. "Cand m-am dus la reunire nu credeam ca o sa joc titular, dar dupa antrenamentul de joi am inceput sa banuiesc ca voi fi titular. Vineri am fost anuntat ca voi fi titular si eram un pic surprins, pentru ca nu eram foarte obisnuit cu aerul din vestiarul echipei nationale. Mi-am dat seama ca meciul cu Cehia e o sansa care ti se iveste o singura data in viata si am dat totul din mine ca sa dovedesc ca nu am fost bagat degeaba pe teren", a declarat atacantul Sportului Studentesc.

RECUNOSCATOR. Legitimat de la 6 ani in Regie, Mazilu considera ca nu ar fi ajuns la echipa nationala daca formatia sa de club nu si-ar fi depasit in sezonul trecut statutul de echipa care sa se lupte doar pentru evitarea retrogradarii.

Mazilu: "Nu stiu cat am alergat"


Jurnalul National: Ionut, cum ai sarbatorit victoria in fata Cehiei?
Ionut Mazilu: Cea mai mare bucurie a fost in vestiar, cand am urlat cu totii de fericire. Am fost bucurosi pentru noi, dar mai ales pentru public. Nu imi inchipuiam ca putem face fericiti atatia oameni. Cred ca echipa nationala n-a mai avut un public asa de cald de pe vremea Generatiei de Aur.

Ai chefuit impreuna cu coechipierii acest succes?
Nu. Federatia ne-a pus la dispozitie un avion care sa ne aduca de la Constanta la Bucuresti, dar eu am preferat sa vin cu masina.

Ti-e frica de avion?
Nu e vorba de asa ceva. Tatal meu a fost si el prezent la meci, si am preferat sa ne intoarcem impreuna la Bucuresti.

Prietena ta nu a fost la meci?
Am rugat-o sa stea acasa si sa se uite la televizor impreuna cu mama. Am vrut sa fiu singur la acest meci, sa iau asupra mea toate emotiile. Ea se consuma foarte mult la meciurile mele, si nu am vrut sa vina la Constanta ca sa o protejez.

Cu Dan Petrescu ai vorbit dupa meci?
Mi-a zis ca trebuie sa ma pregatesc in continuare si m-a sfatuit sa fiu in continuare la fel de serios. Acum trebuie sa confirm increderea acordata de selectionerul Piturca.

Cat de mult te-a solicitat acest joc?
Eu am dat totul din mine. Nu pot sa imi dau seama cat am alergat, dar a meritat. Am fost atat de fericit, incat nu am reusit sa adorm decat duminica dimineata, pe la ora 7. M-am bucurat ca un copil de acest succes.

STUDENT
Ionut Mazilu, 23 de ani, este student in anul IV la Facultatea de Educatie Fizica si Sport a Universitatii Spiru Haret din Bucuresti. El si-a petrecut dimineata de ieri la scoala, unde a impartit in stanga si in dreapta autografe colegilor sai. "Trebuia sa dau licenta vara asta, dar am amanat-o pentru luna februarie, desi nu cred ca voi avea nici atunci timp pentru asa ceva. Este un examen mai serios si trebuie sa stau sa invat foarte mult, dar nu prea am timp din cauza cantonamentelor", a declarat Ionut Mazilu.
×
Subiecte în articol: sport mazilu