x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Meci-soc pe Bega

Meci-soc pe Bega

de Mihai Igirosanu    |    20 Aug 2005   •   00:00
Meci-soc pe Bega

Azi se joaca doar doua meciuri in Divizia A, ambele insa veritabile derby-uri. La Timisoara vine Steaua, iar in Cotroceni se disputa FC National - Rapid.

Gratie investitiilor masive de la Timisoara, meciul de maine seara de pe "Dan Paltinisanu" poate fi catalogat drept primul derby al campionatului. Disputa va fi transmisa in direct la TVR 1, de la ora 21:00.

Intalnirea din aceasta seara se va desfasura in fata unui stadion plin, suporterii timisoreni luand cu asalt, de miercuri si pana ieri, casele de bilete.

MOTIVATI. Antrenorul Cosmin Olaroiu a incercat ieri sa-si motiveze elevii inaintea confruntarii cu echipa campioana. "M-a durut si ma doare in continuare infrangerea de la Bacau. Motivatia numarul unu pentru noi ar trebui sa fie publicul, inainte de bani, orgoliu sau orice altceva", a declarat tehnicianul lui Poli.

CONCENTRARE. Antrenorul Stelei, Oleg Protasov, a subliniat importanta parcursului bun in campionat: "De frica nu se pune problema, respectam adversarul. Este ceva frumos sa fie tribunele pline. Trebuie sa jucam si pentru lumea care vine la stadion. O echipa care vrea sa castige campionatul trebuie sa joace pe orice stadion. Nu conteaza ca Poli a pierdut etapa trecuta. Steaua va da ce are mai bun. Trebuie sa castigam toate meciurile. Ma astept la un meci greu la Timisoara, dar cred ca suntem pregatiti sa rezistam pe ambele fronturi. Pentru asta luptam!", a precizat Protasov. "Daca ar fi de la Dumnezeu sa pierdem la Timisoara si sa castigam in Norvegia, atunci as accepta acest lucru!", a declarat mijlocasul central al Stelei, Florin Lovin.

AMENDA. Steaua a fost amendata de UEFA cu suma de 26.000 de euro, ca urmare a comportamentului rasist al suporterilor stelisti la meciul cu Shelbourne FC, contand pentru turul doi preliminar al Ligii Campionilor. UEFA a initiat o ancheta in urma raportului intocmit de arbitrul meciului Steaua - Shelbourne, francezul Claude Colombo. Directorul executiv al FC Steaua, Valeriu Argaseala, a declarat ca va face apel la decizia UEFA: "Nu suntem multumiti de aceasta decizie, deoarece manifestarile care au avut loc nu au avut caracter rasist".

ROSENBORG, 7-1 IN AMICAL
Adversara de marti a Stelei a castigat joi seara, cu scorul de 7-1, un meci amical disputat pe Stadionul "Lerkendal" contra echipei locale din divizia a treia, Ranheim. Partida s-a desfasurat pe durata a trei reprize a cate 25 de minute, iar golurile invingatorilor au fost marcate de Strand, F. Johnsen (2), Winsnes, Storflor (2) si Braaten. Antrenorul Per Mathias Hogmo a inceput cu urmatorul "11", cu precizarea ca mijlocasul Jan Gunar Solli a fost reprofilat ca fundas dreapta. E. Johnsen - Solli, Basma, Riseth, Dorsin - Strand, O. Berg, Winsnes - Odegaard, F. Johnsen, Braaten. Autorul golului de la Bucuresti, Thorstein Helstad, a fost menajat.

DIVIZIA A - Etapa a 3-a
Ieri
  • FC Arges - Gloria 2-0
    C. Tanasa (’23 - penalty), Nastasie (’35)
  • FC Vaslui - CFR Cluj 0-3
    Tilinca (’19), Anca (’45), Surdu (’64)
  • Jiul - Sportul 1-3
    Paclesan (’13) / T. Balan (’45), Mazilu (’54, ’59)

    Azi
  • 17:00 (Telesport)
    FC National - Rapid

    Arbitri: Al. Tudor - N. Marodin, A. Onita

  • 21:00 (TVR 1)
    Poli Timisoara - Steaua

  • Arbitri: M. Salomir - O. Sovre, Z. Szekely

    Maine
  • 18:00
    Otelul - FCM Bacau
    Arbitri: V. Bratu - Ad. Vidan, Fl. Stanescu
  • 18:00 (Telesport)
    Pandurii - Poli Iasi

    Arbitri: T. Lajos - D. Bargaoanu, Fl. Damaschin
  • 20:00 (National)
    Dinamo - Farul

    Arbitri: R. Dumitru - M. Savaniu, M. Nagy

    ETAPA a 4-a. Vineri, 26 august: Farul - Jiul (20:00, National TV) Sambata, 27 august: Sportul - FC Vaslui (18:00, TVR 2), FCM Bacau - Pandurii (20:15, Telesport), CFR Cluj - FC Arges (18:00), Gloria - FC National (18:00) Duminica, 28 august: Poli Iasi - Dinamo (18:00, National TV), Steaua - Otelul (18:30, Telesport), Rapid - Poli Timisoara (19:00, TVR 1)
  • ×
    Subiecte în articol: sport