x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Merg până în pânzele albe

Merg până în pânzele albe

de Marius Mihalcea    |    31 Mar 2008   •   00:00
Merg până în pânzele albe

Nemulţumiţi de verdictul pe care l-a dat Comisia de Disciplină a FRF în cazul, “Bricheta”, giuleştenii vor să-şi caute dreptatea inclusiv la TAS. Deşi fără spectatori în tribună, ei au făcut spectacol contra nemţenilor.

RAPID – CEAHLĂUL 5-1 - Au rămas cu gåndul la Comisie


Nemulţumiţi de verdictul pe care l-a dat Comisia de Disciplină a FRF în cazul, “Bricheta”, giuleştenii vor să-şi caute dreptatea inclusiv la TAS. Deşi fără spectatori în tribună, ei au făcut spectacol contra nemţenilor.

 

Rapidiştii sunt sceptici în privinţa faptul că celelalte două instanţe de judecată la care sunt obligaţi să apeleze până să ajungă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), Comisia de Apel a FRF şi Curtea de Arbitraj, vor schimba deciziile Comisiei de Disciplină. În cazul derby-ului Rapid – Steaua, întrerupt în minutul 73 de arbitrul Alexandru Deaconu, după ce acesta a fost lovit în cap cu o brichetă aruncată de la tribuna a doua, Comisia de Disciplină le-a dat “vişiniilor” meci pierdut cu 3-0 la masa verde, disputarea a două jocuri cu porţile închise şi o amendă de 53.500 de lei.

 

POZIŢIE. “Vom merge până în pânzele albe, vom ataca pe toate căile şi eu cred că la TAS vom avea câştig de cauză. La noi e greu să se ia alte măsuri în această speţă. Din păcate, noi suntem luaţi de fraieri. Sunt atâţia glumeţi la alte echipe, dar numai pe noi ne iau în serios”, a declarat ieri antrenorul principal al grupării de lângă Podul Grant, Marian Rada. Daniel Pancu este convins că, dacă se vor mai repeta incidentele de la meciul Rapid – Steaua, Comisia de Disciplină nu va mai lua aceleaşi măsuri. “Eu eram sigur că aceasta va fi decizia comisiei. Nici o echipă nu va mai fi penalizată cu meci pierdut la masa verde, Rapid va rămâne singura, vă spun sigur. Eu am fost lovit cu piatra la Craiova şi nu s-a luat nici o măsură. La Galaţi, nu ştiu câte monede şi brichete mi-au trecut pe lângă cap! A fost totul o înscenare. E clar”, a spus mijlocaşul.

 

Victorie de moral

Victoria contra Ceahlăului le-a mai şters giuleştenilor din amărăciunea pricinuită de decizia Comisiei de Disciplină. Marian Rada (foto), aflat la primul să meci ca “principal” al Rapidului, a declarat: “Mi-a fost teamă de acest meci, fiindcă venea după decizia frauduloasă a comisiei şi exista riscul ca jucătorii mei să nu se poată concentra, mai ales că am jucat şi fără spectatori. Din fericire, am reuşit să obţinem prima victorie în Giuleşti în acest an”. “Acest succes este foarte important pentru moralul nostru. Personal, mă mai bucur că am marcat două goluri, e prima mea «dublă» într-un meci în Liga 1”, a spus Costin Lazăr. “Cu Ceahlăul am arătat mai mult ca o echipă, ne-am ajutat mai mult unul pe altul, dar, din păcate, s-a întâmplat cam târziu”, a spus Pancu, făcând referire la numeroasele rateuri pe care le-a dat echipa în această primăvară. De partea cealaltă, antrenorul nemţenilor, Viorel Hizo, a acuzat eliminarea lui Evora: “A fost absolut gratuită şi, pentru că s-a produs în minutul 6, a cântărit decisiv. Alexandru Tudor a greşit flagrant la acea fază, fiindcă Evora a lovit mingea”.

 

Recompensă

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a apreciat efortul pe care l-a depus în cazul “Bricheta” preşedintele clubului, Valeriu Argăseală, care a părăsit sediul Ligii Profesioniste de Fotbal abia după ce Comisia de Disciplină a FRF a anunţat verdictul. “I-am dat lui Argăseală 10.000 de euro pentru devotament, pentru că nu a părăsit corabia. A stat pe corabie până la ultima suflare”, a mărturisit Gigi Becali. Spre deosebire de oficialii rapidişti Constantin Zotta şi Nicolae Manea, care au plecat de la LPF la scurt timp după ora 0:00, stelistul Valeriu Argăseală a stat pe poziţie până la ora două noaptea, aşteptând, împreună cu ziariştii, verdictul.

 

×
Subiecte în articol: sport