x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Merge pe mâna arbitrilor români

Merge pe mâna arbitrilor români

de Marius Mihalcea    |    28 Ian 2010   •   00:00

Noul şef al arbitrajului românesc, Ioan Igna, susţine că nici nu se pune problema ca în returul Ligii 1 să mai fie delegate brigăzi din străinătate.



Chiar dacă la începutul lunii noiembrie 2009 Comitetul Executiv al FRF a hotărât interzicerea aducerii brigăzilor de arbitri străini la meciurile din Liga 1, reprezentanţii mai multor cluburi din primul eşalon care n-au agreat de la bun început măsura au sperat că prin înlocuirea lui Vasile Avram cu Ioan Igna la şefia CCA această practică va rămâne de actualitate cel puţin în returul stagiunii în curs. Noul preşedinte al CCA le-a luat însă ieri orice speranţă în acest sens. "Nici nu intră în discuţie aşa ceva. De altfel, FRF va semna convenţia cu UEFA în ceea ce priveşte arbitrii străini în vară, când domnul Kyros Vassaras, cel care răspunde de arbitrii români la UEFA, şi instructorul UEFA Wilfried Heitmann vor susţine nişte seminarii pentru arbitri", a spus Ioan Igna, care a vorbit şi despre instalarea sa în fruntea CCA: "Era normal să preiau eu postul, deoarece eram prim-vicepreşedinte al CCA. Poate era altul mai capabil, mai tânăr sau din Bucureşti şi nu din provincie, ca mine, dar aşa e regulamentul".

LUI AVRAM I S-A ÎNCHEIAT CONTRACTUL

FRF a dezminţit ieri, printr-un comunicat postat pe site-ul său oficial, că fostul preşedintele al CCA, Vasile Avram, care marţi a fost ales vicepreşedinte al FRF, a fost demis din funcţie. "Mandatul de preşedinte al CCA, deţinut de domnul Vasile Avram, s-a încheiat o dată cu mandatul preşedintelui FRF, la data de 25 ianuarie 2010. Speculaţiile jurnalistice conform cărora domnul Avram a fost demis, chipurile, din cauza presiunii exercitate de unii preşedinţi de cluburi nu au nici un fundament."

×
Subiecte în articol: sport