x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mergem la Olimpiadă

Mergem la Olimpiadă

de Vlad Ionescu    |    31 Mar 2008   •   00:00
Mergem la Olimpiadă

Învingătoare cu 27-26 în faţa Poloniei, în ultima zi a turneului preolimpic de la Bucureşti, echipa feminină a României a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice.

Handbal - Fetele lui Tadici şi-au împlinit visul


Învingătoare cu 27-26 în faţa Poloniei, în ultima zi a turneului preolimpic de la Bucureşti, echipa feminină a României a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice.

Naţionala ţării noastre a încheiat astfel turneul pe primul loc, fiind răsplătită pentru această performanţă cu un cec de 20.000 de dolari din partea Federaţiei Internaţionale de Handbal. Pentru cel de-al doilea loc calificant lupta s-a dat între Ungaria şi Japonia, prima impunându-se clar, cu scorul de 39-29.


SATISFACŢIE. “Este victoria unei generaţii, un vis împlinit nu pentru mine, ci pentru fete. Sper ca drumul până la Beijing să nu fie doar de plăcere, ci unul de angajament pentru o medalie olimpică. Le-o doresc din toată inima, pentru că o merită”, a declarat preşedintele FRH, Cristian Gaţu. Acesta este convins că echipa României va de-veni şi mai puternică o dată cu revenirea extremei Valentina Elisei, care a absentat în ultimele luni din cauza unei accidentări: “Este aptă de joc şi va fi arma noastră secretă la Beijing”. Pentru elevele lui Gheorghe Tadici, calificarea la JO reprezintă doar un prim pas, următorul fiind câştigarea unei medalii. “Toată echipa a muncit pentru a merge la Olimpiadă. Bineînţeles că vom lupta pentru o medalie. Pentru asta muncim, să avem victorii după victorii”, a declarat interul Carmen Amariei. “Calificarea înseamnă enorm pentru mine, pentru că nu am fost niciodată la Jocurile Olimpice. Sper să fiu sănătoasă şi să fac parte din lot”, a spus şi Narcisa Lecuşanu, care a anunţat că se va retrage după Olimpiadă. Ceva mai rezervată, Aurelia Brădeanu, crede că este încă prea devreme să se vorbească despre medalii. “Ne vom pregăti cu seriozitate şi vom vedea atunci. Orice sportiv îşi doreşte o medalie olimpică”, a declarat singura jucătoare din lot care activează la o echipă din străinătate.


Experienţă

Şapte dintre jucătoarele care au obţinut calificarea la Beijing au făcut parte şi din lotul care a participat la JO de la Sydney, în 2000, la care România a ocupat locul 7. Este vorba despre Luminiţa Dinu, Steluţa Luca, Talida Tolnai, Valeria Beşe, Aurelia Brădeanu, Carmen Amariei şi Ramona Maier. Actualul antrenor secund al echipei, Dumitru Muşi, a fost şi el la Sydney, însă Gheorghe Tadici, care a făcut parte din colectivul tehnic în perioada de pregătire, a rămas acasă. Prima prezenţă a naţionalei feminine la JO s-a consemnat în 1976, la Montreal (locul 4).

×
Subiecte în articol: sport