x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Michael Phelps, suspendat şi părăsit de sponsori

Michael Phelps, suspendat şi părăsit de sponsori

06 Feb 2009   •   00:00
Michael Phelps, suspendat şi părăsit de sponsori

Sportivul a fost suspendat din toate compeţiile pe o perioadă de trei luni de către Federaţia americană de înot, acesta fiind cel mai recent rezultat al publicării fotografiei în care apare fumând marijuana, informează Antena3. De asemenea, pe aceeaşi perioadă i se retrage orice sprijin financiar.



"Nu este o situaţie în care s-a încălcat vreo prevedere privind dopajul, dar am decis să transmitem un mesaj puternic lui Michael deoarece a dezamăgit atât de mulţi oameni, dar mai ales sute de mii de copii care practică înotul şi care îl admirau", se arată în comunicatul federaţiei.
Pe de altă parte compania Kellogg a anunţat că anulează contractul cu Phelps, deoarece comportamentul acestuia nu concordă cu imaginea companiei, după cum se arată în comunicat. Alţi mari sponsori ai sportivului au rămas însă alături de el, deşi au arătat că nu aprobă comportamentul acestuia. Printre ele Visa Inc., Speedo, Omega sau Human Performance Labs. Deşi valoarea contractului cu producătorul alimentar nu a fost dezvăluită, specialiştii cred că sportivul încasa milioane de dolari din faptul că fotografia îi apărea pe cutiile cu cereale.

×
Subiecte în articol: sport