x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Miracolul din Bărăgan

Miracolul din Bărăgan

de Mihai Igirosanu    |    02 Iun 2009   •   00:00
Miracolul din Bărăgan
Sursa foto: Alex Hreniuc/Gazeta Sporturilor/Intact images

Unirea Urziceni a produs duminică seară cea mai mare surpriză din istoria modernă a fotbalului românesc. După răsturnarea incredibilă reuşită la Timişoara, echipa din micuţul oraş ialomiţean este la un milimetru distanţă de primul titlu din istoria clubului de 55 de ani.



Trupa antrenată de Dan Petrescu, manageriată de Mihai Stoica şi păstorită de cel mai discret şi mai sobru patron din fotbalul românesc, Dumitru Bucşaru, mai poate avea emoţii doar dacă TAS-ul va înapoia vineri cele 6 puncte Timişoarei. În acest caz, Unirea Urziceni va avea nevoie de un egal în ultima etapă, la 10 iunie, acasă, împotriva Stelei, pentru a deveni campioana României. Succesul de pe Bega şi eşecul lui Dinamo au stârnit fiesta în vestiarul Unirii, dar şi la hotel. "Încă nu realizăm ceea ce am realizat. Poate o vom face în următoarele zile", a declarat căpitanul şi internaţionalul George Galamaz. Cel mai rezervat a fost antrenorul Dan Petrescu: "Am obţinut o victorie senzaţională, extraordinar de grea. Încă mai sunt puţin precaut. Dacă Timişoara va primi joi seară punctele, nu putem încă să sărbătorim, avem nevoie de un egal cu Steaua. Dacă nu va primi, vom începe sărbătoarea. Trebuie să arătăm ca o campioană la ultimul meci. Nu pot să mă bucur acum sută la sută. Eu am trecut prin multe la viaţa mea. Deocamdată ştiu sigur că vom fi în Liga Campionilor", a declarat "Bursucul", care n-a uitat să mulţumească braşovenilor. "Rezultatul din «Ştefan cel Mare» m-a surprins, iar antrenorul echipei naţionale a arătat că are demnitate. Nu ştiu ce alt antrenor pregătea aşa meciul cu Dinamo. Voi fi fanul lui oriunde va merge şi orice va face." Drept recompensă, primarul Urziceniului, Constantin Sava, a anunţat: "Chiar dacă nici unul dintre fotbaliştii Unirii Urziceni nu este localnic, vrem să îi numim cetăţeni de onoare ai oraşului nostru".

Vor să scape de Rednic
La o zi după ratarea titlului, acţionarii lui Dinamo au programat deja o şedinţă, pentru a pune la cale noua strategie a clubului. Principala măsură ar putea fi demiterea antrenorului Mircea Rednic, intrat în dizgraţia tuturor conducătorilor. Deşi "Puriul" mai are contract până anul viitor şi o clauză de reziliere în valoare de un milion de euro, acţionarii caută o soluţie pentru îndepărtarea sa de pe banca tehnică. "Trebuie făcută curăţenie generală. Să plece toţi! Medici, masori, preparatori fizici şi jumătate din fotbalişti. Să plece şi bucătarul. Băiatul lui tata i-a dat o lecţie lui Rednic. L-a umilit! Rednic nu cred că o să uite toată viaţa ce a păţit", s-a antepronunţat acţionarul Vasile Turcu. "Toţi suntem de vină, nu doar eu. Nu are rost să vorbim de plecarea mea, vom discuta după meciul cu FC Argeş. Mai sunt zece zile până atunci şi apoi vom trage o linie", a răspuns Rednic.

Balint, demis oficial
Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Timişoara, Marian Iancu, a oficializat ieri demiterea antrenorul Gabi Balint (foto) şi a anunţat că Valentin Velcea va asigura interimatul pentru ultimele două partide ale echipei din acest sezon. "Vali Velcea va pregăti echipa în ultimele două meciuri din acest sezon, iar Gabi Balint îşi va rezilia contractul cu noi. Am încredere în echipă. Dacă nu este cineva care să o strice, echipa, împreună cu Vali Velcea, vor intra în cele două lupte, pentru că mai avem două meciuri extrem de importante, la Braşov şi finala Cupei României", a spus Iancu.

"Rapid e domnişoară faţă de ce se va întâmpla la Dinamo. În ultimii trei ani s-au pierdut peste 30 de milioane de euro. Nu cred că oamenii de acolo mai sunt dispuşi să investească 4-5 milioane de euro pe an. Este un eşec total!"
Gigi Neţoiu - fost acţionar Dinamo

"Ştiam că Timişoara va ceda pe final, dar mi-a fost teamă de Gigel Bucur, care dă gol din orice ocazie. Dacă Timişoara va primi punctele ne aşteaptă un meci pe viaţă şi pe moarte cu Steaua"
Dan Petrescu - antrenor Unirea

×
Subiecte în articol: sport