x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mircea Lucescu: Goian şi Melinte sunt jucători excepţionali, dar pentru români nu e uşor să se adapteze în Il Calcio

Mircea Lucescu: Goian şi Melinte sunt jucători excepţionali, dar pentru români nu e uşor să se adapteze în Il Calcio

de Ovidiu Ciutescu    |    29 Oct 2009   •   00:00
Mircea Lucescu: Goian şi Melinte sunt jucători excepţionali, dar pentru români nu e uşor să se adapteze în Il Calcio

Mircea Lucescu a comentat pentru mediterraneoonline.it situaţia jucătorilor români Dorin Goian şi Cristian Melinte. Ambii sunt coechipieri la Palermo, dar niciunul nu areuşit să se impună în echipalui zenga chiar dacă, în cazul lui Goian, el venea la palermo după o experienţă foarte mare la Steaua Bucureşti.



"Melinte are calităţi excepţionale, trebuie să crească, să acumuleze experienţă şi să prindă încredere. Nu este uşor pentru un român să vină şi să aibă evoluţii foarte bune în Italia, este o diferenţă prea mare. Goian este un fundaş foarte bun, un lider, dar acelaşi lucru este valabil şi în cazul lui: nu e uşor să te adaptezi rapid", a explicat Lucescu situaţia celor doi. Antrenorul lui Şahtior spune că este interesat în special de evoluţia echipei Palermo, deoarece antrenorul Walter Zenga îi este prieten: "A devenit un mare antrenor, e un băiat excepţional. Acum e la Palermo, dar sunt sigur că va ajunge la Inter. E un antrenor care a avut curaj să meargă în străinătate pentru a demonstra cine e. A acumulat o mare experienţă. Sunt convins că va face totul pentru a învinge pe Inter, deşi va fi greu. Cu siguranţă cei de la Inter au pregătit meciul cu Palermo, însă gândul lor este la Liga Campionilor. Inter este mai puternică, însă asta nu înseamnă că Palermo nu poate obşine un rezultat bun. Ştiu că jucătorii îl ascultă pe Zenga şi vor să fac un meci bun. Sfaturile lui Walter sunt preţioase şi ştiu că Palermo va face viaţă grea Interului".

Subiectul "atrenor la Internaţionale Milano" a fost abordat şi în ceea ce-l priveşte pe Lucescu, şi el fost tehnician al grupării patronate de familia Moratti. "Perioada mea la Inter a fost foarte scurtă, dar importantă. Am luat echipa într-un moment dificil, am început bine, iar apoi am avut ghinionul de a pierde mulţi jucători. În primele cinci partide pe San Siro am dat 25 de goluri, jucam bine, însă am pierdut mulţi jucători, cum ar fi Zamorano. Îmi amintesc de Cupa Italiei, când arbitrul ne-a eliminat trei jucători, doar pentru un protest. Îmi amintesc atât de multe lucruri negative, dar am amintiri plăcute despre forţa preşedintelui Moratti, despre baza de la Appiano Gentile, unde se lucrează bine şi despre un San Siro aproape de echipă", şi-a reamintit românul de la Doneţk.



×
Subiecte în articol: sport