x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mircea Sandu, alt discurs

Mircea Sandu, alt discurs

de Marius Mihalcea    |    06 Iul 2008   •   00:00
Mircea Sandu, alt discurs

Naşu’ a spus ieri că decizia CAF, care a anulat sancţiunile dictate împotriva grupării din Ghencea în “Cazul Valiza”, reprezintă un act de drept, dar şi că o eventuală debarcare a sa din fruntea FRF ar fi realizabilă doar prin “becalizarea fotbalului”.

 
Iniţiativa lui Mircea Sandu, care ceruse deschiderea unei anchete după ce Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a decis să şteargă sancţiunile dictate în “Cazul Valiza”, l-a determinat pe Gigi Becali să declanşeze o campanie fără precedent care să ducă la destituirea Naşului din funcţia de preşedintele al FRF. 

 
LA APEL. Luînd act de demersul finanţatorului Stelei, Sandu a anulat ieri şedinţa Comitetului Executiv, iar în loc a organizat o conferinţă de presă extraordinară, “Cazul Valiza” fiind singurul subiect dezbătut. Preşedintele FRF a spus că scandalul “Valiza” reprezintă un act de corupţie pasivă, abatere care este prevăzută în Codul Disciplinar al FIFA: “FIFA are stipulat termenul de corupţie în Codul Disciplinar la articolul 62, care se referă la oferirea, promiterea de avantaje oficialilor FIFA, terţilor, echipelor adversare. Toate acestea reprezintă acte de corupţie şi vor fi sancţionate. Noi avem acelaşi lucru stipulat la articolul 60, şi se sancţionează la fel. Există un regulament care nu-ţi dă voie să stimulezi finaciar alte echipe”. Preşedintele FRF şi-a înmuiat apoi tonul. “La UEFA am făcut o scrisoare favorabilă clubului Steaua, arătînd care au fost deciziile Comisiei de Disciplină. De ce favorabilă? Fiindcă nu s-a materializat, n-a avut efecte, n-au fost daţi banii. Revenirea asupra primei decizii este un act de drept, nu mă pot opune. UEFA a fost clară, Steaua e admisă în sezonul 2008-2009 al Ligii Campionilor, nici nu s-a pus problema să fie exclusă”. Mircea Sandu a făcut referire şi la posibilitatea ca el să fie dat jos din funcţia de preşedinte al FRF: “Nu mă schimbă Becali! Pe mine mă poate schimba doar Adunarea Generală, care, dacă este convinsă că am încălcat statutul, mă poate înlocui. Este un cerc vicios care se învîrte în jurul lui Gigi Becali şi care-l influenţează. Dacă Becali îi convinge financiar pe membrii Adunării Generale că am încălcat statutul, înseamnă că becalizăm fotbalul. Dacă se dovedeşte că m-am implicat este dreptul lor să ceară schimbarea mea”. Mircea Sandu a anunţat că s-a luat decizia înfiinţării unei comisii de anchetă formată din preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, Patriţiu Abrudan, vicepreşedinte al FRF, şi din Adalbert Kassai, secretarul general al FRF, care urmează să stabilească dacă a existat vreo imixtiune a preşedintelui FRF în judecarea “Cazului Valiza”. “Nu vreau să continui războiul cu Mircea Sandu. A fost rezervat în declaraţii, probabil şi-a dat seama ce a făcut”, a comentat Gigi Becali.

 
AMICAL. Steaua a pierdut cu 3-0 meciul de verificare susţinut vineri seară cu Red Bull Salzburg, ultimul din cadrul stagiului de pregătire efectuat de “roş-albaştri” în Austria. “Am făcut un joc bun în prima repriză, dar în partea a doua am suferit foarte mult la fazele fixe. Acest lucru s-a întîmplat poate şi din cauza faptului că atît jucătorii nou-veniţi, cît şi cei care au fost plecaţi la echipele naţionale nu au acelaşi ritm cu colegii lor care au prins pregătirea de la început. Trebuie să corectăm erorile din faza defensivă”, a spus antrenorul Marius Lăcătuş. Altfel, Gigi Becali a anunţat ieri că Ionuţ Rada va pleca la Murcia, echipă din liga a doua spaniolă, pentru un milion de euro şi un jucător la schimb.

×
Subiecte în articol: sport sandu