Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că instanţele de judecată sportive, care se află în prezent la LPF, nu se vor întoarce la Federaţie.
"Comisiile vor rămâne la Ligă. Noi ne-am bătut să rămână la federaţie... În unele ţări comisiile sunt la Ligă, în altele la Federaţie. I le-am dat Ligii, să se spele cu ele pe cap. Noi i-am dat afară pe unii care au făcut nenorociri pe la comisii şi au fost luaţi la Ligă şi fac în continuare nenorociri", a spus Sandu.
Unul dintre forurile rămase sub jurisdicţia FRF este Comisia Centrală a Arbitrilor, în fruntea căruia Sandu îl doreşte din nou pe Vasile Avram, în prezent preşedinte al Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti.
"Probabil că vom schimba preşedintele CCA. Am discuţii cu Vasile Avram. Vom intra pe convenţie, va trebui să intervenim în Comitetul Executiv cu o hotărâre pe o perioadă de timp, până va fi supusă, prin statut, Adunării Generale, ca preşedintele FRF să numească preşedintele Comisiei şi nu un organism. La fel şi membri comisiei respective. Acum în statut avem Comitetul Executiv. Va trebui să luăm o derogare de la Comitetul Executiv, până în februarie când va avea loc Adunarea Generală", a spus Sandu.
Oficialul FRF a menţionat că sunt şanse mici ca Federaţia să semneze, în această lună, convenţia cu UEFA în ceea ce priveşte arbitrii. "Sunt şanse mici să semnăm convenţia cu UEFA în 28 mai. Milităm în continuare că am început să facem nişte paşi, vom transmite un proiect de investiţii pe anumite programe de la UEFA, privind pregătirea arbitrilor, depistarea lor, echipamente şi aşa mai departe. Probabil că vom primi în jur de 100.000 de franci elveţieni, iar în 27-28 mai să fim acceptaţi, dacă nu, vom mai lucra şase luni", a adăugat Sandu.
România, San Marino şi Azerbaidjan sunt singurele ţări care nu au semnat convenţia cu UEFA prin care se interzice aducerea de arbitri străini la meciurile din campionatul intern.