x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mircea Sandu îl susţine pe Kaiser

Mircea Sandu îl susţine pe Kaiser

de Marius Mihalcea    |    16 Feb 2008   •   00:00
Mircea Sandu îl susţine pe Kaiser
Sursa foto: rpressport /

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a spus ieri că directorul general al forului pe care îl conduce, Ionuţ Lupescu, se va ocupa în continuare de delegarea arbitrilor la meciurile din Liga 1.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a spus ieri că directorul general al forului pe care îl conduce, Ionuţ Lupescu, se va ocupa în continuare de delegarea arbitrilor la meciurile din Liga 1.

Mircea Sandu a respins din start ideea ca delegările arbitrilor la meciurile din Liga 1 să se facă prin tragere la sorţi, moda­litate propusă de preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, şi agreată de cei mai mulţi dintre patronii cluburilor din primul eşalon.

 

INTRANSIGENT. “Drago­mir nu are nici o şansă să-i ia delegările lui Lupescu! Am auzit că la cluburi au ajuns tot felul de hârtii, dar acest lucru este un abuz pe care îl face Liga. Comitetul Exe­cutiv al FRF l-a desemnat pe Lupescu să se ocupe de delegarea arbitrilor pentru sezonul 2007-2008 la Liga 1. Mai mult, există o convenţie între Federaţie şi Ligă în care se stipulează că delegarea arbitrilor la Liga 1 va fi făcută de directorul general al FRF. Liga trebuie să facă pasul înapoi, nu ştiu cine i-a băgat în cap treaba asta domnului Dragomir, pentru că se va face de râs. Indiferent că vine Mitică şi-mi spune că patronii vor asta, nu mă interesează. Patronii trebuie să se subordoneze legilor fotbalului, şi nu invers”, a spus ieri şeful FRF într-un interviu acordat agenţiei NewsIn. Altfel, Mircea Sandu nu este de acord cu cei care spun că jocurile sunt făcute în aşa fel încât CFR Cluj, care a beneficiat de un arbitraj mai mult decât favorabil în prima parte a campionatului, să ia titlul. “Cărţile şi le fac cluburile, în funcţie de valoarea antrenorului, a jucătorilor şi de modul în care reuşesc să depă­şească anumite momente dificile din sezon”, a afirmat Sandu, care consideră că declaraţiile sforăitoare ale oamenilor de fotbal nu le fac acestora decât rău: “Spun că vor apăsa pe butoane, dar eu le amin­tesc că fotbalul a fost luat în colimator de către DNA şi în urma scandalurilor”.

 

Poziţie

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a spus ieri că nu este împotrivă ca delegarea arbitrilor să se facă prin tragere la sorţi: “Eu acum un an şi ceva am luat în calcul şi varianta tragerii la sorţi a delegării de arbitri. A fost o variantă atunci şi ar putea fi şi acum. Nu vreau să spun însă mai multe, am vorbit cu domnii Lupescu şi Sandu la telefon şi a rămas ca luni CCA-ul să-şi precizeze punctul de vedere referitor la această chestiune”. Chiar dacă Gheorghe Constantin nu se mai ocupă de delegarea arbitrilor, atribuţiune ce-i revine acum Kaiserului, Mircea Sandu a spus că şeful CCA nu duce lipsă de activitate: “Lupescu se ocupă doar de delegări, nu şi de activitatea arbitrilor. La UEFA este la fel, munca propriu-zisă e făcută de Comisie. Cel mai important lucru nu este delegarea arbitrilor, ci formarea lor, iar de acest aspect răspunde domnul Constantin”.

marius.mihalcea@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport sandu arbitrilor