x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport MIREL RĂDOI A DEBUTAT TRIUMFAL ÎN ARABIA SAUDITĂ/Gol şi pasă de gol pentru Al Hilal

MIREL RĂDOI A DEBUTAT TRIUMFAL ÎN ARABIA SAUDITĂ/Gol şi pasă de gol pentru Al Hilal

de Daniel Stan    |    25 Ian 2009   •   00:00
MIREL RĂDOI A DEBUTAT TRIUMFAL ÎN ARABIA SAUDITĂ/Gol şi pasă de gol pentru Al Hilal

Fostul jucător şi căpitan al Stelei a fost cel mai bun de pe teren la victoria obţinută de noua sa echipă, antrenată de Cosmin Olăroiu, în derby-ul din deplasare cu Al Nasr, scor 2-0.



Transferat recent la echipa Al Hilal în schimbul sumei de 6 milioane de euro, Mirel Rădoi a demonstrat că îşi merită banii după debutul triumfal reuşit vineri seară în derby-ul campionatului Arabiei Saudite. Trupa pregătită de Cosmin Olăroiu s-a deplasat pe terenul rivalei de la Al Nasr şi, după aproape 60 de minute de joc echilibrat, Al Hilal, impulsionată de internaţionalul român, s-a impus cu scorul de 2-0. Mai întâi, Rădoi a prins un şut senzaţional, de la 30 de metri, puţin pe lângă vinclu, după care a fost principalul protagonist al deschiderii scorului: diagonală superbă pentru suedezul Wilhelmson, care a centrat în faţa porţii pentru reuşita de 1-0 a vedetei  gazdelor, Al-Qahtani (’71). Fostul stelist nu s-a oprit aici, reuşind golul victoriei în minutul 79, după o preluare pe piept în careu şi un şut superb în colţul lung. La final, principalul finanţator al lui Al Hilal, prinţul Abdulrahman Bin Musaad, a coborât din loja sa special pentru a-l felicita pe antrenorul Cosmin Olăroiu prin transferul lui Mirel Rădoi.

A AVUT EMOŢII. Internaţionalul român a recunoscut că nu i-a fost uşor înaine de start, mai ales că nu s-a pregătit decât câteva zile alături de noii săi coechipieri. "În prima repriză am avut emoţii, dar au trecut. Important este că am câştigat, mă bucur pentru acest lucru, este cel mai important aspect. Golurile nu sunt foarte importante pentru mine, contează victoria echipei", a declarat Rădoi, care nu l-a lăsat să "respire" pe fostul său coechipier de la Steaua, Elton, în prezent vedetă la Al Nasr. Ex-stelistul a mai adăugat: "După această victorie foarte importantă pentru Al Hilal nu pot spune că deja m-am acomodat. Mă ajută foarte mult colegii şi antrenorul Cosmin Olăroiu. Nu mă aşteptam la o asemenea atmosferă pe stadion, publicul a fost fantastic, iar terenul excelent din toate punctele de vedere". Fostul căpitan al Stelei a mai spus că Olăroiu chiar a glumit referitor la faza golului doi: "Ce căutai pe acolo, prin careu?", m-a întrebat "Oli".

OLĂROIU, MULŢUMIT. După ce l-a avut elev în Ghencea, Cosmin Olăroiu a fost principalul protagonist al transferului lui Rădoi la Al Hilal. "La final, şeicii au coborât pe gazon şi ne-au felicitat, după care ne-au invitat la masă. Mă bucur pentru faptul că Mirel a lăsat o impresie bună şi sunt mulţumit de el", a precizat Olăroiu. Prima promisă în cazul unui succes a fost foarte mare, se pare în jur de 20.000 de dolari de fiecare titular: "Da, prima este consistentă, însă după cum am evoluat în prima repriză, cred că nu merităm decât jumătate", a mai adăugat Olăroiu. Naşul şi fostul său patron din Ghencea, Gigi Becali, s-a arătat entuziasmat de debutul finului său: "Mi-a făcut seara superbă. Nici pentru Steaua nu am plâns aşa cum am făcut-o pentru Mirel".

ÎN ATENŢIA LUI PIŢURCĂ. Preşedintele roş-albaştrilor, Valeriu Argăseală, a punctat la rândul său: "Sunt convins că Victor Piţurcă a urmărit partida şi nu are cum să-l ignore pe Rădoi de la echipa naţională". La rândul său, selecţionerul echipei reprezentative l-a lăudat pe Rădoi şi a precizat că îl are în vizor: "Niciodată nu s-a pus problema ca Mirel să nu mai fie chemat la echipa naţională. Deocamdată, la debutul său la Al Hilal s-a comportat bine şi a avut nişte execuţii de excepţie". Fost tehnician la Al Hilal, Ilie Balaci a declarat: "Victoria i se datorează, însă o să-i fie mai greu din acest moment, şeicii se aşteaptă să joace la fel în fiecare meci".

×
Subiecte în articol: sport olăroiu rădoi mirel hilal