x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mitea si Lobont in Paradis

Mitea si Lobont in Paradis

11 Mai 2004   •   00:00

Bogdan Lobont si Nicolae Mitea sunt primii romani care au devenit campioni in acest sezon.

DELIA GOMOESCU

Ajax Amsterdam a invins cu 2-0 acasa pe NAC Breda si a cucerit al 29-lea titlu din istorie, cu o etapa inainte de finalul campionatului. „Lancierii" au 77 de puncte, cu sase mai multe decat ocupanta locului secund, PSV Eindhoven. In meciul cu Breda, Lobont a fost titular, in timp ce Mitea nu a evoluat din cauza unei accidentari.

PREMIERA. Pentru Mitea, castigarea campionatului olandez este primul mare succes din cariera. In plus, internationalul roman, care a inscris 7 goluri in acest sezon pentru formatia sa, a fost desemnat si cel mai bun tanar jucator din Eredivisie, primind trofeul chiar din mainile celebrului Marco van Basten. Mitea nu a fost primul roman recompensat cu aceasta distinctie, el fiind precedat in 2000 de Cristi Chivu. Tot despre o premiera poate fi vorba si in cazul lui Lobont. Desi s-a transferat in Olanda in 2000, portarul roman a fost imprumutat apoi la Dinamo si a ratat celebrarea titlului castigat de formatia lui Ronald Koeman in sezonul 2001-2002.

PALMARES. Ajax este fara indoiala cea mai titrata formatie olandeza. Celor 29 de titluri de campioni, „lancierilor" li se adauga 15 Cupe ale Olandei si 4 Supercupe. Pe plan international, formatia din Amsterdam a mai castigat de 4 ori Cupa Campionilor, o data Cupa Cupelor si Cupa UEFA si de doua ori Cupa Intercontinentala.

×
Subiecte în articol: sport