x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mitică vs Gigi, război total

Mitică vs Gigi, război total

de Mihai Igirosanu    |    Marius Mihalcea    |    12 Apr 2010   •   00:00
Mitică vs Gigi, război total

Decizia Comisiei de Disciplină a LPF, care a acordat Timişoarei victoria la masa verde, scor 3-0, în meciul cu Rapid, a declanşat un scandal de proporţii între preşedintele Ligii, Dumitru Dragomir, şi finanţatorul Stelei, Gigi Becali.

Nu doar Gigi Becali s-a simţit ne­dreptăţit de hotărârea luată de Co­misia de Disciplină în cazul "Varga - Bălan", însă, spre deosebire de conducătorii celorlalte formaţii care se bat la titlu, finanţatorul Stelei a pus efectiv tunurile pe preşedintele Ligii.

Răspunsul lui Dumitru Dragomir nu a întârziat să apară şi a fost formulat în termeni la fel de duri. "El, ca europarlamentar, are o ură de rasă cum nu există. Pe cei de la Cluj îi face mereu bozgori, pe cei de la Ra­pid ţigani, iar bannerul de la meciul cu Ujpest s-a făcut în birourile de la Steaua. Jandarmeria ştie de acest lucru, dar eu voi face o informare către UEFA şi FIFA vi­vazi de toate aceste cazuri de rasism", a declarat şeful LPF într-un interviu difuzat aseară la emisiunea Klub 60 de la TV Sport Klub. "Face acum trafic de influenţă şi şantaj, încercând să mă dea afară. Îi transmit să înceteze să mă mai şantajeze şi să mă jignească pe mine şi pe familia mea", a tunat Dragomir.


SE LASĂ CU PROCES

"Eu oricum o să-l dau în judecată, nu o să-i cer nimic în tribunal, dar să vedem dacă rezistă. Să vedem dacă rezistă la acu­zele de trafic de influenţă, de rasism şi de corupţie, pentru că astea sunt lucruri gra­ve. O să sesizez şi DNA. Ştiu mai multe despre Gigi Becali decât ştie DNA şi nu o să-l mai iert. A deschis Cutia Pandorei şi o să mă lupt cu el până la capăt. Eu n-am spus că Rapid - Stea­ua va fi blat. Am spus doar că Rapid n-are nevoie de puncte. Cluj joacă cel mai bine din campionat. Ce vrea Gigi să fac? Să împiedic CFR-ul să ia titlul?", a conchis Dragomir.


GIGI VREA ADUNARE GENERALĂ
Gigi Becali face eforturi pentru convocarea Adunării Generale a LPF, în cadrul căreia să propună schimbarea lui Dra­gomir. Gică Popescu este omul pe care Gigi Becali şi eventualii lui aliaţi vor să-l înscăuneze preşedinte al Ligii.

De ase­me­nea, se vorbeşte despre mu­ta­rea se­diului LPF la Sibiu, dar şi despre mandate de maximum şase luni, prin rotaţie, la conducere.
"O să fac o Adunare Generală şi voi aduce la cunoştinţă lucruri şi mai grave care se întâmplă la Ligă. O persoană care se dă moralitatea în persoa­nă şi vorbeşte de dreptate, de comisii şi de TAS... este cea mai implicată în toate neregulile de până acum. O să propun înlăturarea lui Dumitru Dragomir. Dar să vedem dacă se va vota. Eu pe Dra­go­mir îl ştiam un om deştept, dar e ceva în neregulă cu el. Asemenea greşeală nu îl vedeam să o facă. El e foarte abil... se în-tâmplă ceva cu el... financiar, nu ştiu", a atacat Becali.

Finanţatorul stelist a lansat ameninţări şi spre Bega. "Timişoara nu a avut drept de joc tot returul. A plătit mai târziu banii către Balint. Trebuie să piardă cu 0-3 toate meciurile din ultimele 40 de zile." După ce i-a tolerat multe nereguli, Mitică Dragomir trece acum la ameninţări la adresa lui Gigi Becali. Şi acesta se arată dispus la dezvăluiri incendiare.

×
Subiecte în articol: sport