x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Un jucător de tenis francez a fost suspendat 10 ani pentru meciuri trucate

Un jucător de tenis francez a fost suspendat 10 ani pentru meciuri trucate

de Redacția Jurnalul    |    13 Ian 2024   •   07:20
Un jucător de tenis francez a fost suspendat 10 ani pentru meciuri trucate

Jucătorul francez Leny Mitjana a fost suspendat pentru 10 ani pentru implicarea sa în meciuri trucate, a anunțat vineri Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA), citată de Reuters.

Mitjana, în vârstă de 29 de ani, cu cea mai bună clasare a carierei pe locul 458 în clasamentul mondial în 2018, a negat toate acuzațiile legate de trucarea unor meciuri în 2017 și 2018, iar o audiere a avut loc în noiembrie 2023.

"Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) poate confirma astăzi că jucătorul francez de tenis Leny Mitjana a fost suspendat din acest sport pentru o perioadă de zece ani și amendat cu 20.000 de dolari pentru 11 încălcări ale Programului Anticorupție în Tenis (TACP)", se arată în comunicatul ITIA.

Sancțiunea este legată de un caz penal în care este implicat un sindicat de trucare a meciurilor din Belgia, iar printre încălcările lui Mitjana se numără facilitarea pariurilor, trucarea rezultatului meciurilor, influențarea altor jucători pentru a nu depune cele mai bune eforturi în meciuri și omisiunea de a raporta abordările corupte.

Suspendarea lui Mitjana va dura de la data deciziei, 22 decembrie 2023, până în 2033.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: mitjana pariuri suspendare