x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Moceanu la antidoping

Moceanu la antidoping

03 Mar 2004   •   00:00

Baschetbalistul echipei West Petrom Arad Tega Moceanu, suspectat de consum de droguri, va fi prezent azi la Centrul National de Medicina Sportiva, unde va efectua un set de analize.

Coletul

La data de 23 februarie, pe adresa baschetbalistului sosise un colet din Elvetia. Pachetul continea o carte, care avea decupate paginile in interior. In spatiul format astfel se afla o punga din plastic cu 33 de grame dintr-un produs care prezenta caracteristicile canabisului. Initial, Moceanu a fugit, dar a fost depistat de Politie.

Autosesizare

Federatia Romana de Baschet s-a autosesizat in acest caz, chemandu-l pe sportiv la Bucuresti pentru efectuarea unui test antidoping.

"Daca va fi gasit vinovat, Tega Moceanu va fi suspendat pentru doi ani", ne-a declarat Ioan Dobrescu, presedintele FR Baschet. "Eu nu cred ca a consumat droguri. Il cunosc foarte bine, provine dintr-o familie buna si are o educatie deosebita. Toata chestia asta cu drogurile mie mi se pare o facatura. In Romania gasesti droguri pe toate drumurile, ce nevoie avea sa ii vina asa ceva din Elvetia!", ne-a declarat Ioan Dobrescu.

Budurean il crede nevinovat

Adrian Budurean, antrenorul echipei West Petrom Arad, e convins de nevinovatia elevului sau. "Sunt sigur ca la testul antidoping el va iesi negativ. Daca ar fi consumator de droguri, acest lucru se vedea si la testele medicale pe care acesta le-a efectuat in lunile decembrie si ianuarie." Procurorii care au instrumentat cazul au decis ca Tega Moceanu sa fie incadrat la consumator de droguri, nu la traficant. Astfel, baschetbalistul urma sa primeasca o amenda intre 100.000 de lei si un milion de lei.
( COSMIN SMOCHINA )

×
Subiecte în articol: sport