x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Momentul adevărului

Momentul adevărului

de Vlad Ionescu    |    12 Sep 2007   •   00:00
Momentul adevărului

Dacă inving diseară, "stejarii" au mari şanse să termine grupa C pe locul trei şi să incaseze prima de 300.000 de euro promisă de federaţie pentru indeplinirea acestui obiectiv.

Cupa mondială - naţionala de rugby a Romăniei intălneşte astăzi Italia

Dacă inving diseară, "stejarii" au mari şanse să termine grupa C pe locul trei şi să incaseze prima de 300.000 de euro promisă de federaţie pentru indeplinirea acestui obiectiv.

Â
Miza meciului este enormă, in condiţiile in care International Rugby Board intenţionează să reducă numărul echipelor participante la Cupa Mondială de la 20 la 16. Dacă măsura va fi adoptată, atunci primele trei clasate in fiecare grupă vor obţine calificarea la ediţia următoare. Pentru a se număra printre acestea, Romănia are nevoie de două victorii, iar Italia şi Portugalia, cu care vom juca la 25 septembrie, sunt adversarele cele mai accesibile.

DORINŢĂ. Luni, cu o zi inaintea plecării la Marsilia, pentru meciul cu Italia, in cantonamentul de la Agen "stejarii" l-au sărbătorit cu tort şi şampanie pe managerul general Robert Antonin, care a implinit 67 de ani. "Mă bucur că imi sărbătoresc ziua in grupul pe care il iubesc. Cel mai frumos cadou pe care puteţi să mi-l faceţi este victoria cu Italia", le-a cerut francezul jucătorilor. "Nu am avut niciodată mai mult de o victorie in grupe. Dacă am reuşi acum două, ar fi fantastic", a spus şi Romeo Gontineac. Din echipa noastră lipseşte Petru Bălan, accidentat, iar italienii anunţă şase modificări faţă de formaţia care a pierdut cu 76-14 meciul cu Noua Zeelandă. Antrenorul Pierre Berbizier are insă de unde alege, el avănd in lot nu mai puţin de 13 jucători naturalizaţi, dintre care şase argentinieni şi trei neozeelandezi. Partida Romănia - Italia se va disputa pe Stade Velodrome, de la ora 21:00, şi va fi transmisă de TVR 2.

DECISIV

"Este cel mai important meci, deoarece el va condiţiona restul competiţiei. Romănia vine fără complexe la Marsilia, dar nu trebuie să ne aşteptăm să facă spectacol. Ştim că italienii vor revanşa. Ei trebuie să asigure spectacolul, noi vom evolua intr-un stil mai pragmatic"

Robert Antonin manager general Romănia

Palmares

Primul meci dintre Romănia şi Italia s-a disputat in 1934, victoria revenind peninsularilor, cu 7-0. In total, s-au jucat 40 de partide, bilanţul fiind favorabil "Squadrei Azzurra", care a căştigat de 21 de ori, faţă de 16 succese romăneşti, alte trei meciuri incheindu-se la egalitate. Ultimul meci s-a disputat in 2004, la Bucureşti, cănd "stejarii" s-au impus la limită, scor 25-24. Cea mai categorică victorie, 69-0, aparţine tot Romăniei şi a fost obţinută in 1977.

×
Subiecte în articol: sport