x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Monsieur Danciulescu

Monsieur Danciulescu

26 Mai 2004   •   00:00

Interesul extern pentru jucatorii reprezentativi ai dinamovistilor a devenit tot mai evident. Gruparea franceza FC Nantes, fosta echipa a lui Viorel Moldovan, si-a manifestat intentia de a-l achizitiona pe golgeterul campionatului, Ionel Danciulescu.

MARIAN STEFAN

Conducerea clubului din Stefan cel Mare pregateste strategia de transferari inca de la inceputul anului. Se vorbeste cu nonsalanta despre Liga Campionilor, insa oficialii dinamovisti nu se uita decat la extrasele de cont. Andone vorbeste despre urmatoarele doua meciuri ale echipei sale, in timp ce in biroul lui Borcea se pregatesc CV-urile pentru „export".

Plecat in secret

Ionel Danciulescu este de departe cel mai profilic atacant din ultimii ani al lui Dinamo. Dupa ce in sezonul trecut a inscris 16 goluri, numele lui „Danciu-gol" a aparut pana in acest moment de 19 ori pe lista marcatorilor. Cateva echipe din spatiul ex-sovietic si-au manifestat interesul pentru golgeterul campionatului, in vreme ce nemtii de la Energie Cottbus si l-ar fi dorit daca promovau in Bundesliga. Mai nou Danciulescu, a carei clauza este de un milion de dolari, se afla in vizorul lui FC Nantes, echipa ce a incheiat campionatul pe locul 6. Directorul executiv Cristi Borcea a plecat ieri dimineata in Franta pentru a negocia transferul, chiar daca in Stefan cel Mare nu se stia nimic despre traseul boss-ului dinamovist. Surse din anturajul clubului au precizat insa ca Borcea are lectia bine invatata, dorinta lui Dinamo fiind sa puna mana pe Claudiu Keseru, jucator aflat la echipa de tineret a lui FC Nantes.

Antrenamente pentru Champions League

Echipa isi vede in continuare de programul stabilit, elevii lui Ioan Andone visand deja la vacanta de vara ce se apropie. Antrenorul dinamovist continua razboiul declaratiilor cu Steaua, nepierzand nici un moment de a le raspunde rivalilor din Ghencea. Cu ocazia primului eveniment din seria „Champions Romanian Legendary Teams", Andone a declarat luni, cu ironie, ca Steaua a pierdut campionatul deoarece a studiat prea mult jocul formatiei sale. Borcea a vorbit din nou despre Champions League, fiind insa mult mai rezervat in declaratii. „Dinamo este departe de finala Ligii Campionilor, dar ne antrenam. Ca sa ajungem acolo ne lipsesc norocul si doi-trei jucatori de valoare care sa faca diferenta. In plus, la Dinamo sunt necesare patru, cinci milioane de dolari pentru a face performanta, si ne luptam cu echipe care au bugete ce ajung la 200 de milioane de dolari", a spus Borcea cu cateva ore inainte de a decola spre Franta.

„M-as bucura sa-l inlocuiesc pe Viorel Moldovan la FC Nantes. Sunt convins ca el mi-a pus o vorba buna, dar deocamdata nu stiu mai mult. Ar fi o mandrie sa joc in Franta"
Ionel Danciulescu
×
Subiecte în articol: sport