x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Moral pentru Elfsborg

Moral pentru Elfsborg

de Daniel Stan    |    02 Oct 2007   •   00:00
Moral pentru Elfsborg

Dinamo a smuls un punct pe terenul liderului, la capătul unui joc in care s-a lăsat dominată. Scorul i-a mulţumit pe jucători, antrenori şi oficiali, toate găndurile acestora indreptăndu-se acum spre meciul de joi, de la Boras, din turul I al Cupei UEFA.


CFR CLUJ - DINAMO 1-1 - Rezultatul care aduce liniştea in "Ştefan cel Mare"

Dinamo a smuls un punct pe terenul liderului, la capătul unui joc in care s-a lăsat dominată. Scorul i-a mulţumit pe jucători, antrenori şi oficiali, toate găndurile acestora indreptăndu-se acum spre meciul de joi, de la Boras, din turul I al Cupei UEFA.

Â

Amintirea din finalul sezonului trecut, cănd Dinamo, deşi campioană in acel moment, a bătut CFR-ul şi a scos-o practic din Liga Campionilor, a făcut ca partida din Gruia să fie una a marilor orgolii. Nu a fost decăt 1-1, rezultat care conferă un moral ridicat pentru dinamovişti inaintea returului, cu Elfsborg.

Â

REVOLTAŢI. "A fost o mare porcărie. Este o mare greşeală a federaţiei că a delegat un arbitru din Bucureşti la un meci cu Dinamo. Pe Tudor trebuie să-l mustre conştiinţa", a găsit un ţap ispăşitor preşe-dintele Iuliu Mureşan pentru ratările clujenilor. In aceeaşi notă s-a situat patronul Arpad Paszkany: "Tudor ne-a dezamăgit. Parcă a evoluat la acoperire, la mijlocul lui Dinamo. Această echipă are mijloacele ei de a fi in prim-plan, chiar dacă acum este jos". Antrenorul Ioan Andone a fost la fel de acid: "Cred că nu suntem lăsaţi să căştigăm campionatul. Aveam o părere extraordinară despre Tudor, dar mi-am schimbat-o". Directorul general al dinamoviştilor, Cristi Borcea, a replicat: "De acuzat ar trebui să o facem noi. Opriţa a fost oprit aiurea din poziţie singur cu portarul". Surprinzător, Eugen Trică şi-a contrazis şefii şi antrenorul: "Lăsaţi arbitrajul in pace. De vină este jocul nostru".

Â

MULŢUMIT. Antrenorul "căinilor", Walter Zenga, a fost bucuros că echipa sa şi-a revenit: "Sunt mulţumit de băieţi. Rezultatul este corect, dar totuşi cred că am pierdut două puncte importante". Tehnicia-nul dinamovist a mai adăugat: "Avem forţa să eliminăm pe Elfsborg şi chiar sunt convins de asta, in ciuda eşecului cu 1-2 de pe teren propriu. Avem moral bun. Este foarte bine că echipa şi-a regăsit plăcerea de a juca". Deşi sunt şanse minime ca golgeterul Claudiu Niculescu să fie recuperat, el va face deplasarea in Suedia cu restul lotului.

daniel.stan@jurnalul.ro

Â

Pe sintetic

După meciul din Cupa Romăniei cu FC Naţional, antrenorul dinamoviştilor, Walter Zenga, a decis să efectueze şedinţele de pregătire pe terenul cu gazon sintetic din interiorul bazei din "Ştefan cel Mare". Motivul il reprezintă faptul că returul de joi cu Elfsborg, de la Boras, se va disputa pe o asemenea suprafaţă. In plus, organizatorii au obiceiul să şi ude terenul inainte de fiecare meci. "Le va fi foarte greu acolo, Elfsborg este greu de invins la Boras", a declarat Sandberg, suedezul din lotul lui CFR Cluj.

Â

Azi se pleacă spre Suedia

Delegaţia dinamovistă va pleca spre Suedia in această seară, la ora 19:00, şi, după ce va ateriza la Göteborg, "căinii" vor parcurge distanţa pănă la Boras, un cartier gen Băneasa al Bucureştiului, cu un autocar pus la dispoziţie de gazde. Măine seară, de la ora 20:30, campionii vor susţine antrenamentul oficial pe arena lui Elfsborg. Deşi nu a fost in lot pentru meciul de la Cluj, Blay va face deplasarea in Suedia, dar, aproape sigur, va fi rezervă. "In actuala formulă, cu Galliquio, Moţi, Radu Ştefan şi Pulhac, apărarea dă cel mai bun randament", a declarat antrenorul Walter Zenga.

Â

Coman ratează returul cu Nürnberg

Absenţi in prima manşă cu FC Nürnberg, care s-a terminat la egalitate, scor 0-0, Marius Constantin şi Costin Lazăr vor fi pe teren joi, in retur, cănd Rapid va forţa accederea in grupele Cupei UEFA pentru al treilea an consecutiv. In schimb, titularul postului de portar, Dănuţ Coman, va rata şi confruntarea din Giuleşti, acesta fiind in continuare acci-dentat. Altfel, antrenorul "alb-vişiniilor", Cristiano Bergodi, pare a fi de neclintit in decizia de a părăsi banca tehnică a echipei in cazul in care aceasta ratează calificarea in grupele Cupei UEFA. Meciul dintre Rapid şi FC Nürnberg va fi condus de o brigadă de arbitri din Suedia, centralul Martin Ingvarsson urmănd a fi ajutat de asistenţii Magnus Sjoblom şi Peter Martinsson. Delegaţia germană va sosi la Bucureşti măine, la ora 13:00, pe Aeroportul "Henri Coandă".

×
Subiecte în articol: sport elfsborg