x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport N-au primit nici un gol

N-au primit nici un gol

de Sorin Anghel    |    13 Aug 2005   •   00:00
N-au primit nici un gol

Prin victoria clara de joi seara, 3-0 cu Vardar Skopje, Rapidul aproape ca si-a asigurat locul in faza urmatoare a celei de-a doua competitii intercluburi din Europa.

In cele patru meciuri oficiale disputate pana acum, trei in cupele europene si unul in Divizia A, jucatorii pregatiti de Razvan Lucescu au inregistrat victorii pe linie.

APARARE. Nu de putine ori, tehnicianul gruparii de sub Podul Grant a spus ca este foarte important ca echipa sa nu primeasca gol. Dorinta sa a fost indeplinita de fiecare data, giulestenii neavand pana acum nici un gol incasat. Asta nu inseamna insa ca defensiva Rapidului este una perfecta. Marius Constantin este acelasi jucator rudimentar, care aduce cu un elev fugit de la ora de matematica si ajuns in lotul giulestenilor. Internationalul de tineret da emotii suporterilor la fiecare atingere a balonului, nu putine fiind ocaziile care s-au ivit la poarta lui Dolha sau Minca din greselile sale.

LEJER. In plus, adversarii iesiti in calea Rapidului au fost unii modesti. Amatorii de la Saint Julia, care au venit in Romania ca niste turisti japonezi, nou-promovata FC Vaslui si Vardar Skopje. Macedonenii nu si-au putut depasi statutul de echipa modesta, permitandu-le giulestenilor sa rezolve soarta calificarii inca de joi seara. O victorie mai clara decat o arata scorul final, 3-0, permite echipei lui Razvan Lucescu sa priveasca trecerea in faza urmatoare a competitiei ca pe un fapt real.

PRETENTIOS
"La Rapid ne dorim altceva, o alta mentalitate, lucruri pe care nu le-am vazut in meciul cu Vardar Skopje, cel putin in prima repriza. Sunt rezervat, dar cred totusi ca vom merge mai departe. Sa nu uitam totusi ca am intalnit o formatie slaba, cu un buget de cinci ori mai mic decat al Rapidului" - George Copos, patron Rapid

JUCATORII SUNT MULTUMITI
Chiar daca recunoaste ca Rapidul este in mare parte calificata, atacantul Daniel Niculae, autorul primelor doua goluri ale partidei, crede ca returul de la Skopje va fi unul dificil. "Macedonenii sunt foarte rai si nu trebuie sa ii tratam cu superficialitate", a spus Niculae. Marius Maldarasanu a explicat si de ce giulestenii s-au temut in prima repriza de adversari. "Nu avem experienta foarte mare in cupele europene, iar eu am mai trait astfel de experiente cu niste echipe pe care le consideram mai accesibile", a mentionat Maldarasanu.

REPLICA LUI RAZVAN
"E problema domnului Copos daca e nemultumit dupa acest joc", a raspuns Razvan Lucescu atunci cand a aflat despre declaratiile patronului rapidist. Tehnicianul s-a aratat multumit de rezultat, dar a cerut prudenta in ceea ce priveste returul. "A fost un joc destul de greu pentru noi. Vardar a venit cu gandul de a se inchide, de fapt a facut niste baricade, lucru care in prima repriza nu ne-a permis sa ajungem in fata portii", a spus Lucescu. Si unii jucatori s-au aratat deranjati de reactia lui Copos, ironizand declaratiile acestuia.
×
Subiecte în articol: sport