x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport N&D a intepat Ca$$a Locco

N&D a intepat Ca$$a Locco

19 Apr 2004   •   00:00

Duelul unor vechi prieteni, Ioan Andone si Mircea Rednic, a semanat cu un joc de sah. Mutarile inspirate facute de catre antrenorul lui Dinamo la jumatatea reprizei secunde, au decis soarta partidei.

Declaratiile optimiste ale lui Mircea Rednic dupa victoria obtinuta saptamana trecuta in fata Rapidului nu l-au speriat foarte tare pe Ioan Andone. Cei 3.000 de euro promisi de catre patronul Dinel Staicu si increderea pe care o capatasera fotbalistii olteni dupa trei victorii consecutive dadeau impresia ca Universitatea Craiova va incerca, dupa 12 ani, obtinerea unei victorii in Stefan cel Mare. Aceasta insa nu a venit. Chiar daca a desenat frumos la mijlocul terenului si s-a aparat foarte exact, „Stiinta" a suferit foarte mult la capitolul finalizare. De cealalta parte, fara a practica un joc foarte bun, Dinamo a obtinut cele trei puncte propuse. „N&D" si-a facut din nou datoria. La finalul meciului tot stadionul i-a strigat unison lui Rednic ca „ai luat teapa", refrenul formatiei Ca$$a Locco, pe care „Puriul" il dedicase conducerii rapidiste.

REACTII. Cei doi tehnicieni au laudat jocul din Stefan cel Mare, Mircea Rednic declarandu-se multumit de maniera in care elevii sai au abordat partida. „Lucrurile au inceput sa se schimbe in bine la Craiova si privim spre viitor", a declarat „Puriul", care nu a fost interesat de infrangerea Rapidului, adversar direct in lupta pentru locul 3. „Ne-au dominat in prima repriza si am fost norocosi, fiindca n-au marcat atunci si alta ar fi fost soarta meciului", a spus Andone la finalul partidei.

Vicentiu Neagoe, Catalin Fainisi


„Cred ca s-a acumulat prea multa oboseala pentru noi in aceste saptamani, cu meciuri la trei zile, atat in Cupa, cat si in campionat"
Ioan Andone, Antrenor Dinamo

„N-am ce sa le reprosez baietilor, care au dat dovada de o ambitie exemplara. Am jucat de la egal la egal cu Dinamo si asta ma bucura"
Mircea Rednic, Antrenor Universitatea


Pavel Badea, salvat de Porumboiu

Presedintele Universitatii Craiova, Pavel Badea, a avut probleme cu suporterii lui Dinamo, care l-au agresat verbal inaintea meciului. „Badita" a comis imprudenta de a se deplasa spre tribuna oficiala prin mijlocul fanilor bucuresteni, care i-au adresat injurii si au incercat chiar sa-l bruscheze. Conflictul ce era pe cale sa degenereze a fost aplanat de catre observatorul partidei, Adrian Porumboiu, care a trimis un grup de jandarmi pentru a-l scoate pe presedintele oltean din mijlocul „cainilor".


Ionica Serea a fost criticat de ambi tehnicieni

Ioan Andone si Mircea Rednic s-au prezentat la conferinta de presa bine dispusi, ca si cum amandoi ar fi castigat meciul. „Vom merge sa mancam un gulas la restaurantul meu, fiindca suntem buni prieteni", a declarat „Falcosul", care s-a amuzat atunci cand i s-a propus sa-i serveasca praz lui Rednic. Replica „Puriului" a fost una pe masura: „N-am mancat pana acum praz, dar sunt sigur ca face bine. De aceea sunt oltenii frumosi, inalti si destepti, asa ca abia astept sa gust din produsul traditional al Olteniei". Ambii tehnicieni au criticat maniera de arbitraj a lui Ionica Serea. „Nu-mi vine sa cred ca nu a acordat penalty la faza in care Vigariu a fost faultat in careu, in prima repriza. In plus, trebuia sa-i acorde al doilea galben lui Barcauan, in urma interventiei asupra lui Plesan". Tot Plesan a fost subiectul nemultumirii lui Andone, care a caracterizat jocul mijlocasului oltean drept foarte dur. „E un jucator foarte bun, dar a faultat ca un nebun tot meciul. Nu trebuia sa prinda pauza in teren. O perioada asemanatoare a avut si Alexa la Dinamo, cand a fost catalogat drept un macelar", a conchis „Falcosul".


Fanii olteni au intarziat la meci

Suporterii Craiovei care s-au deplasat la meci cu masinile personale au avut parte de o surpriza la intrarea in Bucuresti. Ei au fost opriti de un grup de jandarmi, care le-au interzis accesul cu automobilele in Capitala. Abia in urma interventiei presedintelui „Stiintei", Pavel Badea, oltenii au fost preluati din cartierul Militari si escortati pana in apropierea stadionului Dinamo, de unde au fost transportati cu un autobuz pana la arena. Excesul de zel al fortelor de ordine i-a privat pe fanii olteni de inceputul partidei, acestia luand loc in tribuna abia la 20 de minute dupa inceperea partidei.


Cristi Borcea i-a ironizat pe olteni

La finalul partidei, directorul executiv al „cainilor", Cristi Borcea, i-a ironizat pe „juveti" pentru declaratiile optimiste de dinaintea partidei. „Craiova trebuie sa viseze multi ani de acum inainte sa o bata pe Dinamo. N-au mai obtinut puncte de 12 ani aici si va mai trece multa vreme pana cand vor reusi. Rednic e unul dintre cei mai valorosi antrenori de la noi si cred ca va face treaba la Craiova. Am avut 13 ocazii de gol, am castigat la limita si ne mentinem in lupta pentru titlu. Suntem condamnati sa castigam toate meciurile si, daca vom pierde, va fi pe mana noastra", a incheiat boss-ul dinamovist.

×
Subiecte în articol: sport dinamo rednic