x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nadal revine în circuitul ATP cu o victorie categorică

Nadal revine în circuitul ATP cu o victorie categorică

de Redacția Jurnalul    |    02 Ian 2024   •   18:20
Nadal revine în circuitul ATP cu o victorie categorică
Sursa foto: Hepta

Rafael Nadal a revenit oficial în circuitul profesionist de tenis, cu un meci bun în care l-a învins marți, în două seturi, pe Dominic Thiem, la Brisbane International 2024. La aproape 38 de ani, spaniolul a dominat confruntarea, în special în setul secund.

Dominic Thiem a ajuns pe tabloul principal după două tururi de calificare și părea că poate face față fostului lider mondial, în special pe propriul serviciu, pe care l-a și valorificat până la 5-5, în primul set neoferind nicio minge de break.

Nadal a servit însă și mai bine, pierzând doar 3 mingi pe propriul serviciu. De la 5-5, Nadal a fost de neoprit. La 6-5, spaniolul a reușit break-ul, după 3 mingi de set ratate, și a închis cu 7-5.

De aici, austriacul a fost de nerecunoscut, Nadal câștigând 8 din ultimele 9 game-uri, setul secund adjudecându-l cu 6-1, pentru o calificare în turul următor, după un meci ce a durat o oră și 30 de minute.

Nadal îl va înfrunta pe Aslan Karatsev, al optulea favorit, sau pe Jason Kubler, beneficiar de wild card, la Brisbane, unde concurează pentru prima dată din 2017.

După un an dificil, în care a luptat pentru a reveni după o serie de accidentări, inclusiv o problemă la șold care a necesitat o intervenție chirurgicală, Nadal nu a părut a avea probleme de readaptare, fiind aproape același jucător de tenis ca în urmă cu un an.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rafael nadal atp