x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ne-au stins lumina

Ne-au stins lumina

de Mihai Igirosanu    |    29 Mar 2009   •   00:00
Ne-au stins lumina
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact images

La capătul unui meci în care "tricolorii" şi-au dat seama de importanţa jocului abia în repriza secundă, România mai are şanse infime de a ajunge la turneul final al Campionatului Mondial de anul viitor. În jos este şi soarta selecţionerului Victor Piţurcă.



Au marcat: Marica ('50), D. Stoica ('74) / Jovanovici ('18), D. Stoica ('44-autogol), Ivanovici ('59)

Stadion: "Farul" Constanţa

Spectatori: 12.000

Arbitri: Matteo Trefoloni - Alessandro Stagnoli, Renato Faverani (toţi din Italia)

De ziua mondială a Planetei, în care timp de o oră s-a cerut ca luminile să fie stinse, sârbii nu au fost de acord cu "oprirea" nocturnei de pe arena din Constanţa. Au preferat să ne-o stingă ei. După partida de aseară, în care România îşi juca, practic, ultima şansă de a mai spera la turneul final al CM de anul viitor din Africa de Sud, este clar că trebuie sacrificată o campanie pentru a reface o naţională blazată în acest moment. Începutul de tatonare a fost în favoarea Serbiei, care, la singura ocazie mai adevărată a meciului, a deschis scorul prin omul lui Bölöni de la Standard Liege, Milan Jovanovici. Am replicat palid, iar pe finalul reprizei Dorel Stoica, presat de Vidici, a înscris în proprie poartă. A fost o primă parte de coşmar pentru reprezentativa lui Victor Piţurcă. "Demisia, Demisia", începuse să se audă din tribune. Înainte de meci, selecţionerul ceruse multă determinare, care a existat totuşi, prea puţin însă în faţa unor sârbi recunoscuţi pentru voinţă şi tenacitate. Defensiva oaspeţilor a fost de netrecut, Vidici şi Dragutinovici anihilându-i complet pe Mutu, Costea şi Marica.

PREA TĂRZIU.
O altă faţă a "tricolorilor" în partea secundă. Piţurcă l-a scos pe inutilul Codrea, a intrat Cristi Tănase, iar mişcarea s-a văzut şi pe tabelă. Marica a redus repede din handicap, însă la fel de repede au replicat şi sârbii, Ivanovici readucând pe tabelă pasivul de două goluri, însă dintr-o poziţie de ofsaid. Din acest moment era limpede că doar o minune mai putea întoarce soarta unui meci în care Serbia a dovedit că a fost mai bună per total. Dorel Stoica şi-a reparat greşeala de la autogol, a intrat şi Marius Niculae, însă doar atât. Un eşec care ne compromite aproape în totalitate şansele de calificare. O analiză atentă a jocului poate scoate în evidenţă un lider, Mutu, care nu a prins o zi bună, dar şi două posibile soluţii de viitor: Forin Costea şi Cristi Tănase. Soluţii, dar încă departe de certitudini.

ECHIPELE:
ROMĂNIA: Lobonţ - Contra, D. Stoica, Tamaş, Raţ - Codrea ('46, Cr. Tănase), M. Rădoi, Cociş ('76 M. Niculae) - Fl. Costea ('63 G. Bucur), Marica, Mutu. Antrenor: Victor Piţurcă
SERBIA: Stojkovici - Obradovici, Dragutinovici, Vidici, Ivanovici - Jovanovici ('62 Jankovici), Miljas, D. Stankovici, Krasici - Zigici, Pantelici ('66 Subotici). Antrenor: Radomir Antici

GRUPA 7


Lituania - Franţa     0-1
Au marcat: Ribery ('63)

Clasament

1. Serbia    5    4    0    1    12-5    12p
2. Lituania    5    3    0    2    6-4    9p
3. Franţa    4    2    1    1    6-6    7p
4. Austria    4    1    1    2    5-7    4p
5. România    4    1    1    2    5-8    4p
6. Feroe    4    0    1    3    1-5    1p

Etapa viitoare (miercuri, 1 aprilie):

Ora 21:30 (Pro TV)
Austria - România

Ora 22:00
Franţa - Lituania

×
Subiecte în articol: sport