x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Neaga, între azeri şi afaceri

Neaga, între azeri şi afaceri

de Mihai Igirosanu    |    17 Iun 2009   •   00:00
Neaga, între azeri şi afaceri

Încă adulat de fanii Stelei, Rică Neaga este acum departe de Ghencea. Joacă în Azerbaidjan, acolo unde este chestionat zilnic despre anchetele DNA-ului, iar acasă a intrat în afaceri, deschizând un restaurant alături de doi prieteni.



Aflat momentan în ţară, pentru a se ocupa de afaceri, fostul atacant stelist este încântat de condiţiile oferite de actualul său club, Neftchi Baku.

"Am terminat ultimul sezon pe locul 8, dar anul acesta obiectivul este să cucerim titlul. E un club de mare tradiţie, care a evoluat şi în fostul campionat sovietic. Încă dinainte să plec spre ţară am negociat prelungirea contractului pe un an şi jumătate, dar n-am vrut să mă grăbesc. Probabil ne vom înţelege, pentru că am găsit acolo un mediu perfect.

La Neftchi se investeşte foarte mult, au bani, dar până acum nu prea au ştiut ce să facă cu ei. În trei-patru ani, Azerbaidjanul va fi pe aceeaşi linie cu România. Noi regresăm din cauza scandalurilor. Chiar m-au întrebat despre problemele cu corupţia de la noi şi nu m-au lăsat până nu le-am explicat totul."

În privinţa afacerilor, alături de doi prieteni, Jean Ilie şi Mihai Dumitrescu, Rică se află printre patronii Restaurantului Spazio din Regie. "Trebuia să investesc şi eu undeva banii câştigaţi în fotbal. Numele provine din limba italiană şi ne-am gândit ca restaurantul nostru să fie un spaţiu de fair-play, mai ales că eu sunt stelist, Jean e rapidist, iar Mihai ţine cu Dinamo."

O BERE PENTRU GIGI ŞI PENESCU
Deşi şi-ar fi dorit să mai evolueze în Liga 1, Rică Neaga e totuşi încântat că a ajuns la Baku: "Până la urmă, trebuie să le dau o bere lui Gigi Becali şi celor de la Piteşti, domnului Penescu. Acum mă bucur că nu s-au materializat discuţiile cu dânşii. Ca fotbalist, trebuie să joci acolo unde eşti respectat şi unde ai linişte".

Chiar şi când e la mii de kilometri de casă, fostul stelist e la curent cu tot ce se întâmplă: "La Baku am TVR Internaţional, o să prind de anul acesta şi celelalte canale, citesc zilnic ziarele şi sunt ţinut la curent de bunul meu prieten, Petre Marin".


"Rivalii", clienţi fideli
Localul unde Rică Neaga se numără printre patroni are două niveluri. La etajul 1 va fi un restaurant italian, iar la etajul 2 va fi pus la punct un restaurant exclusiv din sticlă. "Vom mai amenaja o sală de evenimente, iar la demisol va fi un ring de dans. Momentan funcţionează doar terasa şi restaurantul italian.

A fost ideea lui Rică să facem localul cu specific italian şi cel din sticlă. Lansarea la care vor participa toţi prietenii lui Rică din fotbal va avea loc, probabil, în mai 2010. Printre clienţii noştri fideli se numără rapidiştii Maftei, Emil Dică, care vin des cu Dani Coman, steliştii Nicoliţă, Petre Marin, Szekely şi dinamoviştii Adrian Cristea şi Boştină. Fiecare grup are televizorul lui, se uită la meciurile echipelor favorite şi le trăiesc la cote maxime", a explicat unul dintre patroni, Jean Ilie.

×
Subiecte în articol: sport