x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Neaveniţi intre stele

Neaveniţi intre stele

de Mihai Igirosanu    |    09 Noi 2007   •   00:00
Neaveniţi intre stele

Insuccesul suferit in faţa Sevillei inseamnă, in mare măsură, ieşirea din Europa şi pentru ultima echipă romănească rămasă in cupele continentale.

STEAUA - SEVILLA 0-2 - incă o dovadă de neputinţă in Europa

Insuccesul suferit in faţa Sevillei inseamnă, in mare măsură, ieşirea din Europa şi pentru ultima echipă romănească rămasă in cupele continentale.

Ofertat pentru a prelua postul de director tehnic al Stelei, Emeric Ienei a dat ieri semnalul pentru o schimbare masivă in Ghencea. "Nu ştiu cănd voi veni. Trebuie să se inceapă o muncă titanică la Steaua, pentru ca ea să rămănă echipa emblematică a fotbalului romănesc. Nu pot să spun că sunt jucători care nu au valoare de Steaua, dar Liga Campionilor este o competiţie prea pretenţioasă", a declarat antrenorul care in 1986 aducea Cupa Capionilor Europeni in Ghencea.

MĂSURI. După meci, antrenorul Marius Lăcătuş era extrem de supărat, deşi a incercat să-şi mascheze trăirile. "Imi doresc ca jucătorii să reacţioneze repede, pentru că nu putem merge pe acest drum. Dacă nu vom schimba ceva in modul de a găndi, de a ne prezenta, in preocuparea pentru fotbal, va fi foarte greu. Sunt sigur că aceste rezultate ii dor şi vor şti să reacţioneze, ca să vină şi rezultatele bune. Jucătorii au vrut, insă au reuşit destul de puţine din punct de vedere tehnico-tactic. Rezultatul se datorează in mare parte valorii adversarului. Dacă la acest nivel mai faci şi greşeli, ajungi in situaţii delicate. In prima repriză nu am reuşit să construim din cauza presingului adversarilor. Am dat pase in lateral şi inapoi, n-am reuşit să verticalizăm şi să iuţim jocul. In repriza a doua am inceput destul de bine, dar din păcate a venit golul doi, iar apoi n-am mai reuşit mare lucru", a spus tehnicianul.

Â

LA PaMĂNT. Fotbaliştii Stelei, neputincioşi in faţa clasei superioare a spaniolilor, erau dărămaţi după meci. "Suntem supăraţi, nu mai cred nici in locul trei. Trebuie să căştigăm şi cu Slavia, să facem şi ceva cu Arsenal. Probabil şi moralul nostru este de vină. Ultimele rezultate nu au fost favorabile, nu avem un moral foarte bun. Acum cănd suntem intr-un moment mai greu, toată lumea trebuie să fie alături de noi, inclusiv suporterii. Altfel nu putem trece peste această perioadă", a declarat stoperul Ionuţ Rada.

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

Reacţii

Mijlocaşul Florin Lovin a declarat că nu are ce să le reproşeze suporterilor stelişti, aflaţi in număr mic la stadion şi a mai completat: "Am dat tot ce am putut. Nu mai trebuie să ne ascundem in spatele performanţelor din anii trecuţi ale Stelei. Atăt putem deocamdată. Nici o echipă romănească nu poate ţine pasul in Liga Campionilor. Să ajungi in vărf este uşor, să rămăi acolo este mai greu". Fundaşul nigerian Ifeanyi Emeghara a spus: "Am jucat in faţa unei echipe foarte bune şi nu sunt dezamăgit. Avem incă două meciuri de jucat, trebuie să luptăm in continuare şi să credem in şansa noastră". "Sperăm să ne ajute Dumnezeu să ne calificăm in Cupa UEFA", a completat şi Bănel Nicoliţă.

SCHIMBARE

"M-am bucurat că s-a scandat numele lui Lăcătuş. Asta inseamnă că suporterii ţin cu Marius, şi ei trebuie să fie cu el, pentru că nu este vinovat pentru ceea ce se intămplă. Trebuie schimbat ceva"

Emeric Ienei

Â

MORAL AFECTAT

"Nu mai cred nici in locul trei. Ultimele rezultate nu au fost favorabile, nu avem un moral foarte bun. Acum, cănd suntem intr-un moment mai greu, lumea trebuie să fie alături de noi, inclusiv suporterii. Altfel nu putem trece peste această perioadă"

Ionuţ Rada

Â

Şanse infime şi pentru Cupa UEFA

Remiza inregistrată miercuri seară la Praga, Slavia - Arsenal 0-0, distanţează echipa cehă la patru puncte in lupta cu Steaua pentru locul 3 al grupei G, care asigură calificarea in Cupa UEFA. Londonezii lui Arsene Wenger, aflat la meciul cu numărul 100 in Liga Campionilor, s-au deplasat fără mulţi titulari in capitala Cehiei, fiind dominată copios de Slavia. Finalul a găsit ambele echipe mulţumite, remiza convenind atăt gazdelor, căt şi celor de la Arsenal, care sunt deja calificaţi. "Vreau să abordez acest rezultat intr-un mod pozitiv. Nu am primit gol şi suntem calificaţi in optimile Ligii Campionilor. Slavia a făcut un meci bun, mai ales in apărare, acesta fiind obiectivul lor după ce au pierdut cu 7-0 la Londra. Sunt puţin dezamăgit de prestaţia tinerilor mei jucători, dar mereu este greu să te impui in deplasare", a declarat antrenorilor "tunarilor", Arsene Wenger.

×
Subiecte în articol: sport