x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nu merg la meciuri, pentru ca vreau sa raman intreg

Nu merg la meciuri, pentru ca vreau sa raman intreg

de Marcel Raducanu    |    09 Iun 2006   •   00:00
Nu merg la meciuri, pentru ca vreau sa raman intreg

Germania este, din pacate, o echipa oarecare, in care Scholl, la 37 de ani, ar fi avut loc fara probleme.

DRIBLINGURI
Germania 2006. Tara in care balul fotbalului debuteaza astazi cu Germania - Costa Rica. Tara in care romanul nu va fi prezent decat prin prostituatele de la colt de strada si prin hotii despre care aud zilnic la televizor. Cu toate acestea, va fi taramul unde toate natiile isi vor da intalnire pentru cel mai asteptat eveniment al anului.

In Dormund, orasul meu de adoptie, se vor disputa sase jocuri, iar interesul este enorm. Politia parca a invadat orasul, iar huliganii polonezi si cei germani, alaturi de posibilii teroristi arabi, sunt tintele oamenilor in uniforma. Teama ca un nebun sa faca scandal sau sa puna o bomba in piata este mare. Nu voi merge la meciuri, pentru ca vreau sa raman intreg! Am pus un televizor in gradina, un gratar si bere la rece. E mai sanatos asa. In plus, impreuna cu fiul Andrei, organizez prin clubul meu un turneu de copii si juniori dupa aceleasi criterii ale CM, dar voi fi si moderator la televiziunea locala pe probleme ale acestui eveniment.

Vad Brazilia campioana mondiala, iar Italia ca finalista. Germania este, din pacate, o echipa oarecare, in care Scholl, la 37 de ani, ar fi avut loc fara probleme. In fapt, despre care Germania vorbim? Una cu Asamoah in rol de salvator? Daca l-ar vedea Hitler in tricoul... imi vine sa rad. Nu vreau sa fiu perceput... Brazilia imi pare simpatica. Astia fug noaptea din cantonament, fac chefuri, vad totul usor. Dar au si valori. Ronaldo e gras, Ronaldinho are priza la femei si lipici la minge. Pana la urma, tot golgheteri vor fi.

Allianz Arena va gazdui debutul megaevenimentului. Dau piept Germania si Costa Rica. Meci usor pentru germani.

Ar trebui sa ii bata cu echipa de 20 de ani. Insa ei plang ca nu e Ballack! Vor juca, probabil, Schweinsteinger si Borowski. Dar ei plang. Mai mult, Daumm ii face cu ou si cu otet. Critica si sistemul lui Klinsmann. De parca ar avea cu cine sa joace... Va fi un meci urat. Asa au fost toate in deschidere. Dar cred ca se va incheia cu 3-0 pentru gazde. Mereu a fost o echipa norocoasa. Urmeaza restul. Multe meciuri, multi spectatori, sper si multe goluri. In fapt, asta ne atrage la acest joc, golul. Ramane sa-l urmarim, iar concluziile sa le tragem la final.

8 iunie, Dortmund
×
Subiecte în articol: sport