x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Nu mi-e teama"

"Nu mi-e teama"

de Vlad Ionescu    |    06 Aug 2008   •   00:00
"Nu mi-e teama"
Sursa foto: Cristi Preda/

JO ● Camelia Potec a inotat in "Cubul de apa"
Campioana de la Atena a ajuns la Beijing la exact o saptamina dupa restul delegatiei tricolore. Nu a avut timp decit sa despacheteze si sa se odihneasca putin, pentru ca seara a fost la antrenament.



JO ● Camelia Potec a înotat în "Cubul de apă"
Campioana de la Atena a ajuns la Beijing la exact o săptămînă după restul delegaţiei tricolore. Nu a avut timp decît să despacheteze şi să se odihnească puţin, pentru că seara a fost la antrenament.

Camelia Potec şi antrenorul Philippe Lucas au venit în China în urmă cu aproape trei săptămîni, dar nu s-au oprit la Beijing, ci la Yan Tai, oraş aflat la cîteva sute de kilometri de capitală. Dacă acolo a avut privilegiul de a se pregăti singură în bazin, la National Aquatics Center, sau "Cubul de apă", cum i se mai spune, era mare aglomeraţie, australienii, francezii, americanii şi ceilalţi înotînd umăr la umăr pe doar opt culoare. De aceea, cu excepţia Cameliei şi a lui Dragoş Coman, ceilalţi sportivi români au preferat bazinul de încălzire. Antrenamentul Cameliei a durat o oră şi jumătate şi a fost unul de intensitate medie. "Apa de aici e foarte bună, dar nu mă aşteptam să fie atît de aglomerat. Nu e o problemă, pentru că sînt obişnuită de la alte concursuri", a declarat Potec, după ce a ieşit din bazin.

ÎNCREZĂTOARE. Campioana olimpică la 200 m liber este pusă pe fapte mari. Va participa la trei probe, la toate fiind creditată cu şanse la podium. "Nu mă tem de nimeni, ci doar de mine însămi. Am lucrat mult la forţă în ultimul timp şi am pus trei kilograme de masă musculară pe mine. Cu siguranţă voi înota cei mai buni timpi din carieră, dar pentru medalii va trebui să-mi îmbunătăţesc substanţial performanţele. Cu timpii pe care i-am obţinut la CE din acest an aş fi cîştigat trei medalii de aur la Atena. Acum va fi însă mult mai greu", a mărturisit sportiva.

ORIGINALITATE.
"Cubul de apă" este singura bază sportivă ridicată prin contribuţia exclusivă a chinezilor din diaspora. A fost construit în patru ani şi a costat 136 milioane de euro. Complexul, de formă cubică, este ecologic, deoarece utilizează energia solară pentru încălzire şi iluminat. Privită din exterior, construcţia impresionează prin originalitate, sutele de perne de aer care acoperă faţada avînd aspectul unor bule de apă. De aici şi numele care a fost dat întregului complex. După JO, "Cubul de apă" va intra în circuitul public, urmînd să găzduiască nu doar întreceri sportive, ci şi manifestări culturale.

Combinezonul-minune

Sportivii noştri se antrenează în echipamentul obişnuit, dar la concurs vor îmbrăca noul combinezon "LZR Racer", lansat de Speedo, un produs revoluţionar, care a permis doborîrea a zeci de recorduri mondiale în ultimele luni. Mai uşor decît cele clasice, fără cusături, ceea ce permite o mai bună plutire pe apă, combinezonul, spun specialiştii, poate îmbunătăţi performanţele cu 2%. "Este bun. Am concurat cu el şi cred că te ajută. Dacă n-ai însă valoare, degeaba îl porţi", crede Răzvan Florea, bronz la Atena.

Handbal: 32-27 cu Suedia

Naţionala feminină de handbal a României a disputat ieri un prim meci de verificare de la sosirea în China, în compania reprezentativei Suediei, pe care au învins-o fără să forţeze, cu scorul de 32-27 (17-11). "Nu am folosit echipa de bază, pentru că ştiam că sîntem observaţi. Am avut o prestaţie destul de bună, mai ales în prima repriză. Repriza a doua a revenit suedezelor la un gol, din cauza deconcentrării", a declarat Gheorghe Tadici. Interul Narcisa Lecuşanu crede că mai sînt probleme de acomodare cu fusul orar, dar pînă la ora primului joc oficial echipa va ajunge la potenţialul maxim. "Mi s-a îndeplinit visul de a participa la Olimpiadă. Ne dorim o medalie. Nu contează din ce metal, ci să fim pe podium", a spus jucătoarea de la Oltchim.

×
Subiecte în articol: sport