x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport O golănie marca LPF!

O golănie marca LPF!

de Florin Gongu    |    Marius Mihalcea    |    08 Apr 2008   •   00:00
O golănie marca LPF!

După ce a atribuit prin licitaţie publică drepturile de televizare ale primului eşalon pentru următoarele trei sezoane, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a refuzat ieri să primească contractul semnat de cîştigător, consorţiul Antena 1 – RCS&RDS.VIDEO

TELEVIZĂRI - Se încearcă fentarea consorţiului Antena 1 – RCS&RDS

 

După ce a atribuit prin licitaţie publică drepturile de televizare ale primului eşalon pentru următoarele trei sezoane, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a refuzat ieri să primească contractul semnat de cîştigător, consorţiul Antena 1 – RCS&RDS.

Mai mult, Dragomir i-a invitat pe reprezentanţii Antenei 1 şi ai operatorului de cablu RCS& RDS să părăsească sediul LPF, motivînd că programul a luat sfîrşit. Antena 1 şi RCS&RDS au cîştigat drepturile tv ale Ligii 1 pentru următoarele trei sezoane în urmă cu o săptămînă contra sumei de 85 de milioane de euro net plus TVA, adică 102 milioane de euro.

DERULARE. Pînă să fie daţi afară din clădire, cîştigătorii licitaţiei au încercat mai bine de şase ore să ajungă la un numitor comun în privinţa unor aspecte ale contractului cu vicepreşedintele LPF, Valentin Alexandru, de care fuseseră invitaţi. “Am sesizat unele neconcordanţe între Caietul de Sarcini şi contractul care ne-a fost înmînat spre semnare. Am încercat să negociem o cale de mijloc. Ni s-a refuzat, aşa că am fost de acord să semnăm contractul propus de LPF. Ni s-a spus că n-au voie să primească actele fără să fie şi Dumitru Dragomir de faţă. Acesta a ajuns pe la ora 17:00 şi a spus că nu primeşte nici un contract, după care a închis sediul Ligii‘‘, a declarat Dan Matiescu, director general la Antena 1. “Nu am fost lăsaţi nici să mai depunem contractul la Registratură‘‘, a explicat şi Alexandru Oprea, director general al RCS& RDS. Ţinînd cont de faptul că aseară a expirat termenul în care Antena 1 şi RCS&RDS puteau semna şi depune contractul pentru achiziţionarea drepturilor tv, cîştigătorii licitaţiei au apelat la un executor judecătoresc. Acesta a lipit pe uşa principală de acces în sediul LPF un exemplar din contractul propus de forul condus de Dumitru Dragomir, drept notificare că termenul a fost respectat. De precizat că angajatul Bronic, închis în sediul LPF, n-a vrut să facă oficiile de intermediere, pentru a primi actul de la executorul judecătoresc nici după ce a fost sunat de la sediul agenţiei de paznici.

PIERDERI. Există astfel riscul ca licitaţia să fie anulată, iar cîştigătorii să sufere pierderi semnificative. Astfel, în afara celor 3,4 milioane de euro depuse drept garanţie înaintea licitaţiei, Antena 1 şi RCS&RDS ar trebui să acopere şi diferenţa de bani dintre pragul de pornire al licitaţiei, care a fost de 54 de milioane de euro, şi suma cu care s-au adjudecat drepturile, 85 de milioane de euro, la eventuala următoare licitaţie.

 

Dragomir a venit de la DNA

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a fost audiat ieri, timp de mai multe ore, de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat încă din 23 noiembrie de luare de mită şi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în legătură cu achiziţia de către Ligă a unui teren în Bucureşti la un preţ supraevaluat. La ieşirea din sediul DNA, Dragomir a declarat că a fost audiat în legătură cu reclamaţia “delicventului de Constantin Iacov‘‘, potrivit căreia a adus prejudicii LPF. Întrebat despre dosarul privind transferurile de fotbalişti, Dumitru Dragomir a spus că nu are nimic de comentat. “şi dacă aş avea o părere, nu-i bine să mi-o dau.‘‘ De la sediul DNA, Mitică s-a dus la LPF un pachet de nervi, aseară el acuzînd probleme cu inima, avînd tensiunea mărită.


×
Subiecte în articol: sport dragomir dumitru dragomir sediul