x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport O simplă formalitate

O simplă formalitate

de Vlad Ionescu    |    09 Iun 2007   •   00:00
O simplă formalitate

Hanbal: Astăzi, de la ora 19:00 (in direct la Sport.ro), naţionala feminină a ţării noastre dispută al doilea meci al barajului de calificare la Campionatul Mondial, impotriva Suediei. In tur, tricolorele au căştigat cu scorul de 25-16.

Astăzi, de la ora 19:00 (in direct la Sport.ro), naţionala feminină a ţării noastre dispută al doilea meci al barajului de calificare la Campionatul Mondial, impotriva Suediei. In tur, tricolorele au căştigat cu scorul de 25-16.

Romănia este singura ţară din lume care a participat la toate ediţiile disputate pănă acum, iar victoria la nouă goluri obţinută in Suedia a simplificat ecuaţia calificării, doar un dezastru putăndu-le impiedica pe fetele noastre să-şi rezerve incă de pe acum biletele pentru turneul final, care va avea loc in luna decembrie, in Franţa.

Deşi jocul tur a arătat că există o diferenţă valorică netă intre cele două echipe, antrenorul reprezentativei Romăniei, Gheorghe Tadici le-a cerut elevelor sale să rămănă concentrate pănă după meci, şi abia apoi să se găndească la vacanţă. Faţă de meciul-tur nu se anunţă schimbări importante in formaţia noastră, dar cu singuranţă Tadici le va oferi o şansă Simonei Gogărlă şi Talidei Tolnai, jucătoare care au văzut partida din Suedia din tribună.

OASPEŢI. La meci şi-au anunţat prezenţa atăt preşedintele Traian Băsescu, căt şi premierul Călin Popescu Tăriceanu. Şeful statului va veni pentru a doua oară la Rămnicu-Vălcea in mai puţin de o lună, acum trei săptămăni acesta fiind martor la triumful Oltchimului in finala Cupei Cupelor. Este de aşteptat ca Sala Traian să fie din nou arhiplină, mai ales că un bilet costă doar 10 lei.

Astăzi şi măine se dispută şi celelalte meciuri din play-off: Croaţia - Olanda (in tur 27-24), Turcia - Spania (25-33), Serbia - Polonia (23-27), Austria - Slovenia (27-26), Belarus - Macedonia (21-26) şi Ucraina - Danemarca (30-30). Sunt direct calificate echipele Rusiei (deţinătoarea titlului), Franţei (ţara-gazdă), Norvegiei, Germaniei şi Ungariei. Tragerea la sorţi a grupelor turneului final va avea loc la
20 iunie.

MASCULIN - Băieţii, tot cu Suedia

Tragerea la sorţi a meciurilor din barajul de calificare la Campionatul European masculin din 2008 a adus in faţa echipei Romăniei tot reprezentativa Suediei, primul meci fiind programat măine, la Karlskrona, de la ora 16:30 (in direct la Sport.ro), iar returul duminica viitoare, la Constanţa. In drum spre Suedia, naţionala ţării noastre a disputat trei meciuri de pregătire, toate căştigate: 27-26 şi 32-31 cu Olanda şi 32-31 cu Belgia.

La răndul lor, nordicii au intălnit de două ori Danemarca, pierzănd primul joc cu 33-34, dar impunăndu-se in cel de-al doilea cu 36-25. De patru ori campioană a lumii, ca şi Romănia, Suedia nu mai are forţa de altădată, deşi se bazează pe jucători precum Lundstrom, Linders şi Andersson, de la Kiel, Vranjes şi Beutler, de la Flensburg, finalistele ultimei ediţii a Ligii Campionilor. De acest lucru ar putea profita Stănescu, Şania, Cozma şi ceilalţi tricolori, care vor incerca să ducă din nou Romănia la un turneu final, după 11 ani de absenţă.

"Este un moment capital pentru naţionala masculină. Va fi o confruntare pe viaţă şi pe moarte, iar in funcţie de rezultat se anunţă furtună pe mare la returul de la Constanţa", a declarat preşedintele FRH, Cristian Gaţu, care a anunţat că pentru calificare atăt băieţii, căt şi fetele vor fi premiaţi cu căte 60.000 de euro.

×
Subiecte în articol: sport