JOCURILE OLIMPICE ● Securitatea participantilor este primordiala
Situat la doar 20 de minute de mers pe jos de "Olympic Green", unde se afla principalele arene sportive, Satul Olimpic si-a deschis portile pentru cei 16.000 de sportivi si oficiali ai compet
JOCURILE OLIMPICE ● Securitatea participanţilor este primordială
Situat la doar 20 de minute de mers pe jos de "Olympic Green", unde se află principalele arene sportive, Satul Olimpic şi-a deschis porţile pentru cei 16.000 de sportivi şi oficiali ai competiţiei.
Sosită la Beijing printre primele, delegaţia României a fost cazată în blocul A 12. Ai noştri au ţinut să personalizeze blocul în care locuiesc şi au arborat la ferestre mai multe drapele naţionale. În plus, spaţiul verde din faţa intrării este încadrat de mici steaguri tricolore. Clădirea are şase niveluri, două dintre acestea fiind ocupate de delegaţia României. În total sînt 25 de apartamente de cîte patru camere, cu unul sau două paturi fiecare. Camerele sînt mari, dotate cu aer condiţionat, iar sportivii spun că au condiţii mai bune decît la Atena în 2004.
RESTRICŢII. Satul Olimpic este păzit precum un obiectiv militar, iar vizitatorii pot intra numai dacă sînt invitaţi de cineva din interior şi doar dacă se înregistrează cu toate datele de identificare cu 24 de ore înainte. Există mai multe interdicţii, una dintre acestea fiind că nu ai voie să fotografiezi sau să filmezi cu aparatură profesională. Întins pe 66 de hectare, Satul Olimpic cuprinde 42 de blocuri de şase şi opt etaje. Într-un oraş cenuşiu cum este Beijing, zona face notă discordantă, fiind o adevărată oază de linişte cu multă verdeaţă şi mici lacuri artificiale cu peşti exotici.
Dotări dintre cele mai diverse
La scara 1 a blocului A 12, locul unde şeful de misiune Alexandru Epuran a stabilit cartierul general, ieri, la prînz, era un dute-vino permanent. O parte dintre sportivi se întorceau de la antrenament şi se grăbeau să ajungă la masă, alţii urcau în camere pentru odihnă, ştiind că după-amiază îi aşteaptă o nouă şedinţă de pregătire. La restaurantul din sat pot lua masa 5.000 de oameni în acelaşi timp, iar meniul este variat, putînd satisface toate gusturile. Pentru petrecerea timpului liber sportivii au la dispoziţie o piscină, sală de forţă şi de fitness, terenuri de tenis şi de baschet, bibliotecă şi un magazin de suveniruri. Cei mai mulţi preferă însă să meargă la internet-cafe sau la sala de jocuri electronice. Altfel, cum în camere lipsesc televizoarele, oficialii noştri au închiriat cîteva aparate, pe care le-au amplasat pe holurile etajelor.Citește pe Antena3.ro