x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Octavian Bellu a intrat în Hall of Fame

Octavian Bellu a intrat în Hall of Fame

31 Mai 2009   •   00:00
Octavian Bellu a intrat în Hall of Fame

România are în acest moment şapte reprezentanţi în "Hall of Fame", înaintea lui Octavian Bellu fiind incluse cunoscutele gimnaste Nadia Comăneci, Ecaterina Szabo, Teodora Ungureanu, Daniela Silivaş şi Simona Amânar, precum şi antrenorul Bela Karolyi.



Octavian Bellu, unul dintre cei mai mari antrenori din istoria gimnasticii, a fost inclus în galeria celebrităţilor acestui sport, cu ocazia celei de-a 13-a gale anuale "International Gymnastics Hall of Fame", care a avut loc sâmbătă seara, la Oklahoma City (Statele Unite). Alături de celebrul antrenor român, în vârstă de 58 ani, au mai intrat în "Hall of Fame" ale patru legende ale gimnasticii mondiale, Margaret Sikkens Ahlquist (Suedia), Elvira Saadi (Uzbekistan), Vitali Scerbo (Belarus) şi Dominique Dawes (SUA), panteonul gloriilor acestui sport cuprinzând acum 69 de membri din 20 de ţări.

Octavian Bellu, care ocupă în prezent funcţia de secretar de stat pe probleme de sport în cadrul MTS, a strâns în cursul carierei sale nu mai putin de 279 de medalii, dintre care 16 de aur la Jocurile Olimpice, fiind desemnat de Academia Recordurilor Mondiale drept cel mai de succes antrenor din lume, după ce a reuşit să cucerească cinci titluri mondiale consecutive (1994-2001) şi două olimpice (2000 şi 2004) cu echipa feminină de gimnastică a României. "Dacă s-a decis includerea mea în Hall of Fame, atunci sunt sigur că mi-am făcut bine munca. Gimnastica e viaţa mea şi am încercat mereu să fac lucrurile cât mai bine. Nu noi, antrenorii, suntem vedetele, ci sportivii. Noi ne aflăm mereu în spatele scenei. Acum mă aflu alături de foştii gimnaşti, în aceeaşi familie. Ce poate fi mai bine de atât?", a spus Octavian Bellu în cadrul ceremoniei de la Oklahoma City.

×
Subiecte în articol: sport