x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Olanda schioapata

Olanda schioapata

07 Iun 2004   •   00:00

Cu o saptamana inainte de debutul Campionatului European, "portocalele" au pierdut acasa, 0-1 in fata Irlandei, in urma unui joc neconvingator. Unicul gol al meciului a fost marcat de Robbie Keane.

DELIA GOMOESCU

Olanda, una dintre principalele rivale ale Romaniei in campania de calificare pentru Mondialul din 2006, si-a incheiat pregatirea pentru Euro cu un nou esec. Selectionata lui Dick Advocaat a fost invinsa, 0-1, de Irlanda, intr-o intalnire disputata la Amsterdam. Acum o saptamana, "portocalele" pierdeau tot pe teren propriu si cu acelasi scor meciul amical cu Belgia. "Am jucat foarte prost. A fost clar ca echipa mea a evoluat departe de posibilitatile sale", a recunoscut Advocaat, care a trimis pe teren, in prima repriza, echipa standard.

ACCIDENTARE. Dincolo de jocul neconvingator al formatiei sale, tehnicianul olandez se mai confrunta cu o problema. Clarence Seedorf a jucat in partida cu Irlanda doar 18 minute. Introdus la pauza, jucatorul lui AC Milan s-a accidentat si a fost nevoit sa paraseasca terenul. Potrivit rezultatelor primelor analize, participarea lui Seedorf la Euro nu este in pericol. Totusi, in cazul in care mijlocasul olandez nu ar putea fi recuperat, Advocaat are nevoie de acordul special al UEFA pentru a-l putea inlocui in lot. Acelasi Seedorf amenintase acum doua zile ca nu va juca in Portugalia daca nu va fi utilizat in spatele varfurilor, pozitia sa favorita.

AMICALE. Danemarca - Croatia, scor 1-2, a fost singurul amical disputat sambata intre doua echipe calificate la Euro. In celelalte partide, formatiile care vor merge in Portugalia nu au avut probleme.

INUTIL. Desi s-a agitat mai mult ca de obicei, Edgar Davids (dreapta) nu prea a reusit sa puna in pericol poarta adversa

David Beckham a fost operat

David Beckham a fost supus unei interventii chirurgicale pentru a i se indeparta un chist de la spate. Operatia a avut loc sambata seara intr-un spital din Manchester, dupa incheierea meciului amical cu Islanda. Selectionerul Sven Goran Eriksson a declarat ca Beckham va fi apt pentru primul meci de la Euro 2004, in care Anglia va intalni Franta, pe 13 iunie. "Pot sa garantez ca incepand de marti Beckham se va antrena alaturi de coechipierii sai", a spus Eriksson. Reprezentativa Albionului va ajunge astazi in Portugalia.

Rusia, prima in Portugalia

Reprezentativa Rusiei a fost prima selectionata sosita in Portugalia. Echipa pregatita de Gheorghi Iartev si-a instalat baza de pregatire in statiunea Vilamoura, in apropiere de Faro-Loule, inca de sambata. Rusia, care face parte din Grupa A, alaturi de Portugalia, Spania si Grecia, va intalni in primul meci, programat sambata viitoare, pe 12 iunie, reprezentativa Spaniei.

Rezultate

Olanda - Irlanda 0-1
Robbie Keane (’45+1)

Spania - Andorra 4-0
Morientes (’26), Baraja (’45+2), Cesar (’66), Valeron (’89)

Danemarca - Croatia 1-2
Sand (’56) / Sokota (’27), Olici (’38)

Suedia - Polonia 3-1
Larsson (""42), Jakobsson (’54), Allbaeck (’72) / Gorawski (’89)

Portugalia - Lituania 4-1
Fernando Couto (’3), Pauleta (’13), Nuno Gomes (’81), Helder Postiga (’90+2) / Vencevicius (’74)

Anglia - Islanda 6-1
Lampard (’25), Rooney (’27 si ’38), Vassell (’57 si ’77), Bridge (’68) / Helgusson (’42)
×
Subiecte în articol: sport Portugalia