x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Oltchim: Calificare de vis

Oltchim: Calificare de vis

de Vlad Ionescu    |    18 Apr 2010   •   00:00
Oltchim: Calificare de vis
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

După rezultatul de egalitate din tur, 25-25, "alchimistele" aveau nevoie de victorie la orice scor pentru a ajunge în mult visata finală. Susţinute de un public incandescent şi sub privirile admirative ale lui Gică Hagi, aflat în tribună, româncele au jucat impecabil şi, graţie unei reprize secunde fără cusur, au arătat cine merită cu adevărat să meargă în finală.

Cei peste 2.000 de spectatori au urmărit ultimele minute în picioare, salutând la final cea mai mare performanţă a unei echipe de club româneşti din ultimele două decenii. Golurile Oltchimului au fost marcate de Nechita (7), Neagu (5), Manea (4), Gâlcă (2), Vizitiu (2), Şimkute (2), Meiroşu (1) şi Puşcaşu (1). Pentru această performanţă, fiecare jucătoare va fi premiată cu 10.000 de euro.

SPIRIT DE SACRIFICIU
"Mă bucur că i-am făcut fericit pe vâlceni. A decis spiritul de sacrificiu. Am fost mai buni şi calificarea e meritată. Fetele au muncit un an întreg, iar meritul este al lor în întregime. În spatele acestui rezultat stau multe eforturi, care poate nu se văd aşa cum trebuie", au fost primele cuvinte ale antrenorului Radu Voina. Pentru Steluţa Luca, finala reprezintă îndeplinirea unui vis.

"Este un moment unic în viaţa oricărui sportiv. Mai ales pentru mine, care nu am ajuns niciodată atât de sus. Nu mi-a fost nici o clipă frică, iar în repriza a doua am arătat că suntem o mare echipă", a declarat căpitanul Oltchimului. Poate cea mai fericită jucătoare a fost Oana Manea, pentru care victoria a fost cadoul perfect în ziua în care a împlinit 25 de ani.


Urmează Viborg
Cealaltă finalistă este Viborgul româncei Cristina Vărzaru, deţinătoarea trofeului, care a eliminat-o pe Larvik, deşi a pierdut meciul retur, cu 27-26. În prima manşă, Viborg câştigase cu 27-21. Finala se va disputa în dublă manşă, la 8/9 şi 15/16 mai. În mod cert, campioana României va juca meciul de pe teren propriu la Bucureşti, deoarece sala proprie este prea mică. Ordinea meciurilor se va stabili prin tragere la sorţi. Cele două echipe s-au mai întâlnit şi în grupe, împărţindu-şi victoriile. "Mergem în finală să câştigăm, dar va fi cum vrea Dumnezeu. Sper să le aducem românilor o nouă bucurie", a spus Radu Voina, care a mai disputat o finală a competiţiei în 1989, cu Steaua, pe vremea când aceasta se numea Cupa Campionilor Europeni, pe care însă a pierdut-o.

Radu Voina: "Oltchimul merita această finală!"

"Lucrul cel mai important este că ne-am atins obiectivul acesta îndrăzneţ. Fetele au un merit enorm. În spatele acestui tort şi acestei veselii se ascunde o muncă enormă, ele merită tot respectul. Am greşit puţin în apărare că nu am făcut pasul înainte. Fiecare fată de la Oltchim este extrem de valoroasă şi importantă în jocul echipei. Importantă este victoria, fetele merită toate laudele", a declarat Radu Voina la sportro.

Steluţa Luca: "Nu ne-a fost teamă deloc de Gyor!"
"Sunt cea mai fericită, e un moment unic în viaţa oricărui sportiv. Nu ne-a fost teamă deloc! Le cunoşteam foarte bine şi am reuşit să ne distanţăm chiar la şapte goluri. Avem şanse mari să cîştigăm trofeul, mai ales că jucăm acasă", a declarat Steluţa Luca la sportro.

×
Subiecte în articol: champions league oltchim rm. valcea