x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Optimism italian: Mutu ar putea fi apt de joc contra Siena!

Optimism italian: Mutu ar putea fi apt de joc contra Siena!

de Ovidiu Ciutescu    |    31 Oct 2008   •   00:00
Optimism italian: Mutu ar putea fi apt de joc contra Siena!


Directorul stafului medical al echipei AC Fiorentina, Paolo Manetti, a ţinut să lămurească situaţia medicală a atacantului Adrian Mutu. În opinia lui Manetti, atacantul român  nu necesită o operaţie "imediată" la genunchiul stâng, ba chiar ar putea fi prezent pe teren în meciul de duminică cu Siena, informează Mediafax.



Operaţia, ultima soluţie
"Decizia noastră de a-l proteja pentru jocul cu Inter a venit după mai multe consulturi şi a fost determinată de faptul că jucătorul acuza o durere accentuată la rotula genunchiului stâng. Problema era venită după o lovitură suferită în partida cu Palermo, iar dacă accidentarea ar fi fost la celălalt genunchi tot aceeleaşi simptone ar fi avut. L-am odihnit pentru meciul cu Inter ca o precauţie, dar pentru jocul cu Siena previziunile sunt pozitive, fotbalistul se simte din ce în ce mai bine" , a explicat Manetti. Medicul a adăugat că în următoarele 30 de zile Mutu va fi ţinut în permanenţă sub observaţie şi va lucra intens pentru recuperarea masei musculare, iar dacă la finalul acestei perioada va mai resimţi dureri va fi luată în considerare şi o intervenţie chirurghicală la genunchiul stâng: "Operaţia nu este o opţinue în acest moment pentru Mutu, dacă ar fi fost asta o soluţie atunci eram primi care sugeram intervenţia chirurgicală. Nu este o alegere comodă, dar este decizia oportună. Mutu va face în următoare perioadă o pregătire bazată pe creşterea masei musculare, va fi o lună de pregătiri intense. Dacă şi după această perioadă problemele sale vor persista, atunci vom lua în considerare şi o intervenţie chirurgicală. Totuşi nu imediat. Operaţie nu ne garantează un succes cert deoarece o astfel de intervenţie la un jucător de 30 de ani nu ar fi cea mai fericită alegere".

Motive de bucurie
Atacantul român al echipei Fiorentina, Adrian Mutu, ocupă locul 72 în clasamentul intermediar al celor mai populari fotbalişti din lume realizat de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS). Mutu, cu 37 de voturi, se află la egalitate cu fotbalistul rus al formaţiei Lokomotiv Moscova, Dmitri Sicev.

La acest sondaj participă 100 de fotbalişti din 58 de ţări. Sondajul continuă până la 3 ianuarie 2009.
În prezent, primii zece fotbalişti sunt următorii:
1. Mohamed Aboutreika (Egipt) - 78.934
2. Rogerio Ceni (Brazilia) - 55.574
3. Marcos (Brazilia) - 42.611
4. Oscar David Suazo (Honduras) - 38.180
5. Alireza Nikbakht Vahedi (Iran) - 31.877
6. Faisal Agab Sido (Sudan) - 26.830
7. Dario Srna (Croaţia) - 11.920
8. Yasser Al-Qahtani (Arabia Saudită) - 5.492
9. Peng Han (China) - 5.030
10. Euzebiusz Smolarek (Polonia) - 4.42.


×
Subiecte în articol: sport mutu