x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Otelul - Dinamo 1-4 / Galop cainesc, jale mare la Dunare

Otelul - Dinamo 1-4 / Galop cainesc, jale mare la Dunare

de Mihai Igirosanu    |    08 Aug 2005   •   00:00
Otelul  -  Dinamo 1-4 / Galop cainesc, jale mare la Dunare

Dinamo a completat ieri o etapa perfecta pentru cele trei mari forte ale capitalei. Alb-rosiii s-au impus fara probleme la Galati, in fata unei echipe care pare sa fie doar o gluma proasta fata de trupa construita sezonul trecut de Sorin Cartu, impotriva careia era aproape imposibil de castigat langa Dunare.

GAFE. Dinamo nu a avut nici un moment probleme cu echipa lui Aurel Sunda, desi acesta declara inaintea meciului ca Otelul va respecta traditia evolutiilor bune impotriva "cainilor". Cu toate acestea, Dinamo a deschis scorul in urma unei gafe de proportii a defensivei gazdelor. Autor al unei evolutii jalnice, stoperul Daniel Munteanu a trimis balonul cu capul in propria poarta din afara careului, desi portarul Barbu iesise la blocaj. In minutul 37, a fost randul celuilalt aparator patetic al galatenilor, Somcherechi, sa se "remarce". Acesta i-a permis "liliputanului" capitan dinamovist, Florentin Petre, sa reia cu capul spre poarta, de unde Barbu a respins, iar Baltoi a inscris nestingherit.

LEJER. Cu galatenii fara replica si resemnati prematur, repriza secunda s-a desfasurat dupa acelasi scenariu. Pe acest fond de amorteala a iesit la rampa si capriciosul Ianis Zicu. Mai intai in minutul 72, cand a reluat fulgerator in plasa o minge respinsa aiurea de portarul Barbu, pentru ca doua minute mai tarziu sa treaca superb de "jaloanele" Somcherechi si Munteanu pentru a finaliza sec pentru 0-4. Cu cinci minute inainte de final, cei doi lideri ai gruparii din Stefan cel Mare, Ioan Becali si Cristian Borcea, au parasit arena cu zambetul pe fata. Meciul era jucat, iar campionatul a fost inceput cum nu se putea mai bine de trupa lui Ioan Andone. Gazdele au marcat golul de onoare prin Badescu (’87). (Mihai Igirosanu)

SICANE
Vineri seara, administratorul-delegat al lui Dinamo, Cornel Dinu a urmarit la lucru adversara de joi a "cainilor", din turul 2 preliminar al Cupei UEFA, Omonia. Pe stadionul "GSP" din Nicosia, echipa olandezului Henk Houwaart a remizat, 1-1, cu grecii de la Xanthi, in ultimul amical dinaintea confruntarii din Stefan cel Mare. Antrenorul Omoniei a incercat sa insele vigilenta lui Dinu, incepand cu cativa titulari pe banca de rezerve. Golul cipriotilor a fost reusit de brazilianul Magno Mocelin, jucator care a evoluat multe sezoane la Alaves si a fost transferat recent la Omonia.

×
Subiecte în articol: sport