x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport OTELUL - PARTIZAN 0-0 - "Boghici, o rusine"

OTELUL - PARTIZAN 0-0 - "Boghici, o rusine"

14 Aug 2004   •   00:00

Partizan Belgrad, echipa despre care Sorin Cartu spune ca ii aduce aminte de tinerete, cand urmarea "pe sarbi" toate derby-urile cu Steaua Rosie Belgrad, a dezamagit prin indiferenta la Constanta.

MIHAI IGIROSANU

Otelul s-a temut prea mult de o echipa obisnuita cu aerul tare al cupelor europene, dar care a lasat de inteles ca rezultatul de 0-0 este tot ce si-a propus pentru excursia scurta pana in Romania.

SCANDAL. Mocnit si purtat prin declaratiile ironice ale lui Sorin Cartu, scandalul dintre el si presedintele Nicolai Boghici a rabufnit violent la finalul meciului cu Partizan Belgrad, cand Cartu i-a cerut chiar demisia lui Boghici. Sosit la tribuna oficial, pentru coferinta de presa, Cartu s-a intersectat cu Boghici, care acorda un interviu pentru o televiziune din Constanta. "Bine ca dai interviuri. Mai bine spune cate ai facut pentru echipa asta...", a rabufnit antrenorul Otelului. A fost doar inceputul. Pe finalul conferintei de presa, Sorin Cartu s-a dezlantuit, atacandu-l dur pe Boghici. "Nu merita aceasta echipa. E o rusine de presedinte, care nu are merite nici cat negru sub unghie pentru performanta Otelului. Sa nu se mai ia de mine sau de Vali Stefan, pentru ca noi am reprezentat ceva pentru fotbalul romanesc. Un presedinte ar trebui sa faca bani pentru echipa, dar el nu e in stare de asa ceva!"

VIOLENTA

In minutul 60, pe stadion au venit circa 50 de fani ai celor de la Partizan. Recunoscuti ca fiind foarte violenti, acestia au inceput imediat sa provoace fortele de ordine. Au aprins cateva fumigene si torte, pe care le-au aruncat pe gazon, provocand intreruperea cu 3-4 minute a jocului. Sarbii au fost evacuati imediat din arena, dupa ce fusesera batuti crunt in tribuna, ei motivand ca au fost iritati de echipamentul galatenilor, identic cu cel al dusmanilor de moarte, Steaua Rosie Belgrad.

Raspunsul lui Boghici - "O sa-l dau afara pe Sorin Cartu"

  • Jurnalul National: Domnule Boghici, ce veti face dupa declaratiile lui Sorin Cartu?

    Nicolai Boghici: O sa-l dau afara pe Cartu, asta o sa fac. Nu stiu cand, dar o sa-l dau afara. De doua luni tot face declaratii impotriva mea, dar l-am lasat, ca sa nu stric atmosfera la echipa. Am facut tot ce se putea. Stadioanele nu sunt ale mele, unul e al primariei, iar celalalt al SIDEX-ului. Mai mult, eu, prin firma mea, voi pune 7.000 de scaune pe stadionul Dunarea, care ma vor costa 3 miliarde de lei.

  • Sorin Cartu v-a acuzat ca nu i-ati pus la dispozitie un lot mai valoros.

    Fata de anul trecut au plecat Ghionea, care era al Stelei, Apostol, care era al Petrolului, si Dobre, care era jucatorul lui Netoiu. Toti acesti fotbalisti venisera gratis, doar datorita relatiilor mele. In schimb, i-am adus pe Iacob, Viorel Tanase, Mozacu, Toporan si Leonard Nemtanu, jucatori cu experienta in Divizia A. E adevarat ca unii sunt in urma cu pregatirea, i-am adus cand am putut, ca nu suntem Manchester, sa luam jucatori cand vrem.

  • Va mai fi Sorin Cartu antrenor si la returul cu Partizan?

    Nu vreau sa dau un termen, dar daca va pleca, nu il va mai lua nimeni in Divizia A. I-am oferit toate conditiile, iar platile sunt la zi dupa meciul cu Dinamo Tirana.
  • ×
    Subiecte în articol: sport boghici cartu