x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pavel nu iarta la Roma

Pavel nu iarta la Roma

08 Mai 2004   •   00:00

Dupa un meci maraton, care s-a intins pe durata a doua zile, din cauza ploii cazute la Roma, Andrei Pavel l-a invins pe spaniolul David Sanchez si a patruns in semifinalele turneului de la „Foro Italico".

MIHAI IGIROSANU

Rand pe rand, ecuadorianul Lapentti, australianul Hewitt si spaniolul Sanchez s-au inclinat in drumul „cneazului" spre penultimul act al competitiei dotate cu premii in valoare de 2.425.000 de euro.

ECHILIBRU. Jocul efectiv intre Andrei Pavel si David Sanchez a durat 2 ore si 10 minute. Ambele seturi au reprezentat o lupta dura, romanul izbutind sa anuleze avantajul pe care spaniolul il avea datorita suprafetei de zgura. Victoria a fost obtinuta dupa doua tie-break-uri, primul castigat net, 7-3, iar al doilea cu 7-5, dupa ce ibericul reusise sa revina de la 0-6 la 5-6.

ADVERSAR. In semifinale, Pavel va infrunta un alt reprezentat al „Armadei Spaniole", Carlos Moya, aflat momentan pe locul 5 in clasamentul ATP. Cei doi jucatori s-au intalnit doar o singura data pana acum, in 1996, la Open Romania, cand spaniolul s-a impus in trei seturi, 4-6, 6-3, 6-0. Pentru victoria din „sferturi", Pavel va primi 25 de puncte ATP si un cec de 51.480 de euro, avand mari sanse sa urce in top 10. Inaintea turneului, el se afla pe pozitia a 16-a.

Moya printre „frumosii" ai lumii

Un specialist recunoscut al jocului pe zgura, Carlos Moya Llomport, numele sau complet, este un mare fan al muzicii rock, fiind admirator al formatiilor U2, Bon Jovi si Queen. Este un infocat suporter al echipei de fotbal din orasului sau natal, Mallorca, dar si al echipei de baschet Utah Jazz. In mai 1999, revista americana People Magazine l-a inclus in topul celor „50 cei mai frumosi oameni din lume". In octombrie 2000 si-a lansat propria linie de cosmetice, cu sloganul „Viata este cel mai interesant meci", iar un an mai tarziu a debutat ca actor, interpretand un antrenor de tenis in filmul „Torrente II".

×
Subiecte în articol: sport