x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pavel pe urmele lui Nastase

Pavel pe urmele lui Nastase

18 Mai 2004   •   00:00

Tenismanul Andrei Pavel ocupa locul 11, cu 150 de puncte, in clasamentul ATP 2004 Indesit Race, reusind, astfel, cea mai buna clasare romaneasca de la Ilie Nastase incoace.

MADALINA CORBEANU

„Cneazul", care a ajuns in optimile de finala ale turneului de la Hamburg, a urcat doua pozitii fata de saptamana trecuta. In momentul de fata, el se afla la doar doua puncte de locul 10, ocupat de Dominik Hrbaty, din Slovacia. Victor Hanescu se afla pe pozitia 72, cu 35 de puncte.

SPERANTE. Jucatorul numarul 1 din Romania a inceput senzational acest an, dovedind ca poate forta intrarea in primii 10 tenismeni ai lumii. Peste cateva zile, Pavel va intra in febra Roland Garros-ului, competitie ce se va desfasura in perioada 24 mai - 6 iunie. Cu un culoar favorabil, Andrei poate obtine la Paris punctele ce il pot propulsa in Top Ten.

EVOLUTIE. Progresul lui Andrei Pavel a fost evident in ultimii ani, insa cea mai rapida ascensiune a cunoscut-o in primele patru luni ale lui 2004. In 2001, constanteanul a terminat turneul ATP pe pozi_ia 28, in 2002 pe pozi_ia 26, iar in 2003 pe 69. Pana acum, in contul lui au intrat 3.605.215 de dolari.

„Lui Nastase ii plac fetele, lui Tiriac baietii"

In perioada 18-23 mai va avea loc primul turneu de tenis feminin „Nastase Trophy", care face parte din „Circuitul International al Romaniei". Competitia dotata cu premii in valoare de 10.000 de dolari e prima dintr-o serie de 12 turnee. Circuitul cuprinde si 17 competitii masculine, „Tiriac Trophy". Ilie Nastase a explicat de ce turneul feminin poarta numele sau, iar cel masculin numele lui Tiriac: „Pentru ca mie imi plac fetele, iar domnului Tiriac baietii".

×
Subiecte în articol: sport