x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pavel si Hanescu au avut parte de sorti favorabili

Pavel si Hanescu au avut parte de sorti favorabili

22 Mai 2004   •   00:00

Jucatorul roman Andrei Pavel a fost desemnat cap de serie numarul 21 la Internationalele de tenis ale Frantei, care se vor desfasura in perioada 24 mai - 6 iunie la Roland Garros.

MADALINA CORBEANU

Principalii favoriti ai turneului sunt tenismanul elvetian Roger Federer si jucatoarea belgiana Justine Henin-Hardenne. Romanii Pavel si Hanescu au avut parte de sorti favorabili, astfel ca ambii pot accede in turul urmator al intrecerii.

SPERANTE. In primul tur Andrei Pavel il va intalni pe spaniolul Oscar Hernadez, jucator cu care nu s-a mai confruntat pana in acest moment. Hernandez ocupa locul 91 in clasamentul ATP. De partea cealalta, „Cneazul" este cel mai bine cotat jucator roman in clasamentul ATP de la Ilie Nastase incoace. In 2002, Pavel a ajuns pana in sferturile de finala la Roland Garros. O clasare cat mai buna ii poate aduce romanului intrarea in primii 10 jucatori ai lumii.

ACCESIBIL. Celalalt jucator al Romaniei prezent pe tabloul competitiei este Victor Hanescu. In primul tur el va juca impotriva francezului Jean Rene Lisnard, locul 94 in lume. Joi, compatriotul nostru a fost eliminat in sferturile de finala ale turneului de la St. Polten, dotat cu premii in valoare totala de 375.750 de euro, in urma caruia a castigat insa 8 puncte in topul ATP. Adversarul lui de la Roland Garros nu a reusit pana acum sa treaca de turul 2 al concursului din Franta, la cele doua participari pe care le-a avut.

Edina Gallovits a ratat calificarea

In competitia feminina, Edina Gallovits, singura jucatoare din Romania inscrisa in competitie, a reusit sa ajunga in ultimul tur al calificarilor. Ea a fost invinsa de americanca Kelly McCain, cu scorul de 6-4, 3-6, 2-6. Nici Razvan Sabau nu a dovedit ca se afla intr-o forma buna, tenismanul nostru fiind eliminat din primul tur al calificarilor de austriacul Olivier Marach.

×
Subiecte în articol: sport