x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Penescu, acuzat şi de constituirea unui grup infracţional organizat

Penescu, acuzat şi de constituirea unui grup infracţional organizat

01 Iun 2009   •   00:00
Penescu, acuzat şi de constituirea unui grup infracţional organizat

Finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, arestat preventiv în dosarul corupţiei din fotbal, este acuzat şi de faptul că a constituit un grup infracţional organizat. Penescu a fost dus, astăzi, la sediul DNA Piteşti, unde, conform unor informaţii neconfirmate oficial, i s-a adus la cunoştinţă noua acuzaţie, care se adaugă acuzaţiilor de dare de mită pentru care a fost arestat preventiv.

Întrebat cum comentează situaţia în care se află, Penescu a susţinut că acuzaţiile de dare de mită şi de constituire a unui grup infracţional organizat nu sunt realiste, având în vedere că echipa FC Argeş nu a fost favorizată de arbitri şi ocupă un loc modest în clasament.

De altfel, noua acuzaţie a fost menţionată de procurorul de şedinţă pe 29 mai, la Curtea de Apel Piteşti, care a respins cererea de eliberare pe cauţiune depusă de avocaţii finanţatorului echipei FC Argeş.

'Inculpatul nu poate fi pus în libertate, fiind încadrat la articolul 7 din legea 39/2003, conform căruia iniţierea unui grup infracţional organizat sau sprijinirea sub orice formă a unui grup infracţional organizat este o infracţiune foarte gravă şi se pedepseşte cu închisoarea de la 5 la 20 de ani', a susţinut procurorul de şedinţă, citat de Agerpres.

Tribunalul Argeş se va pronunţa astăzi asupra cererii de punere în libertate sub control judiciar a lui Cornel Penescu. Decizia instanţei nu va fi definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Piteşti.

Tot astăzi, Curtea de Apel Piteşti a respins punerea în libertate sub control judiciar a fostului director general al firmei PIC, Liviu Făcăleaţă.

În dosarul corupţiei din fotbal se află în arest preventiv finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu şi directorul societăţii PIC, Liviu Făcăleaţă, cercetaţi pentru dare de mită, precum şi fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin şi fostul director al Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Piteşti, Cristian Libertatu, cercetaţi pentru luare de mită.

Alţi cinci arestaţi preventiv, observatorul federal Marcel Lică şi arbitrii Sorin Corpodean, Marcel Savaniu şi Aurelian Bogaciu, cercetaţi tot pentru luare de mită, precum şi administratorul FC Argeş, Gheorghiţă Pieca, cercatat pentru complicitate la dare de mită, au fost deja puşi în libertate. (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport