x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Penescu aşteaptă, Făcăleaţă respins, azi e Libertatu

Penescu aşteaptă, Făcăleaţă respins, azi e Libertatu

de Elly Cîrstea    |    02 Iun 2009   •   00:00
Penescu aşteaptă, Făcăleaţă respins, azi e Libertatu
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact images

Tribunalul Argeş a admis, ieri, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar depusă de avocaţii finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu.



Decizia magistraţilor a fost atacată cu recurs, care urmează să se judece la Curtea de Apel Piteşti. Patronul echipei FC Argeş a fost dus luni într-o scurtă vizită la DNA Piteşti, unde i s-au adus la cunoştinţă noile acuzaţii referitoare la constituirea unui grup infracţional organizat. Tot ieri, Curtea de Apel Piteşti a respins recursul la decizia de respingere a cererii de eliberare sub control judiciar a lui Liviu Făcăleaţă, astfel încât acesta a rămas în arest. Făcăleaţă a mai avut ieri o altă încercare de eliberare, pe cauţiune. Tribunalul Argeş i-a stabilit o cauţiune de 20.000 lei, faţă de 15.000 lei cât era cauţiunea anterioară pe care familia nu a reuşit să o depună săptămâna trecută.  Cauţiunea trebuie depusă până azi, când se va judeca cererea pe fond.

AZI SE JUDECĂ LIBERTATU
Azi se judecă cererea de eliberare sub cauţiune a lui Cristian Libertatu. Neputând dovedi luarea de mită, DNA încearcă să găsească alte motive pentru a justifica menţinerea în arest a acestuia! Mai nou, Liberatu e acuzat de abuz în serviciu pentru anunţarea controalelor pe legea 349 (tutun). Inspectoratul Regional pentru Protecţia Consumatorului Argeş a efectuat o conferinţă de presă la 6.01.2009, la care a participat Cristian Libertatu şi în care a fost întrebat, şi a confirmat că urmează controale tematice pe legea 349/2002!  El mai e acuzat că nu a suspendat activitatea unităţilor controlate şi sancţionate conform legii 349. Aşa cum spune textul legii, suspendarea se aplică până la intrarea în legalitate, astfel încât, atunci când reprezentanţii operatorului economic au luat decizii care au dus la intrarea în legalitate - declararea unitaţii pentru nefumători, în scris, prin declaraţie semnată si datată, suspendarea îşi pierdea efectul! Libertatu mai e acuzat de abuz în serviciu pentru că amenzile aplicate unitaţilor controlate şi sancţionate conform legii 349 au fost prea mici! În anul 2008 OJPC Argeş a fost în topul amenzilor aplicate şi încasate, iar amenzile, conform legislaţiei, nu au valoare foarte mare şi se supun regimului OG2/2001 privind posibilitatea achitării în 48 de ore a jumatate din minimul amenzii.

×
Subiecte în articol: sport