x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Peste un milion de spectatori pe stadioane la Cupa Mondială de rugby, la jumătatea competiției

Peste un milion de spectatori pe stadioane la Cupa Mondială de rugby, la jumătatea competiției

de Redacția Jurnalul    |    28 Sep 2023   •   11:15
Peste un milion de spectatori pe stadioane la Cupa Mondială de rugby, la jumătatea competiției
Sursa foto: Hepta

Cu jumătate din meciuri deja jucate, 24 din cele 48 care se vor disputa de acum până la 28 octombrie, Cupa Mondială de Rugby și-a atins obiectivul în privința numărului de spectatori, susțin organizatorii. Mai mult de un milion de spectatori au asistat la cel puțin unul dintre meciuri.

„Ne aflăm la jumătatea evenimentului. Iar entuziasmul este acolo. Cu 50% din meciuri jucate, la începutul celei de-a patra săptămâni de competiție, Cupa Mondială 2023 este deja un succes popular.”, a declarat miercuri Jacques Rivoal, șeful echipei de organizare a competiție în cadrul briefingului săptămânal de presă al organizatorilor, citat de tf1info.fr

„Este deja o Cupă Mondială de rugby excepțională, mai ales dacă o comparăm cu ediția din 2015 din Anglia și cu cea din 2019 din Japonia. Am depășit deja pragul de un milion de spectatori pe stadioane, care sunt pline, și nu doar la marile meciuri".

„De exemplu, au fost 33.000 de spectatori pentru Georgia-Portugalia la Toulouse. Stadionul a fost plin. Pentru Italia-Uruguay, la Nisa, într-o zi de miercuri, la ora 17.45, pe ploaie, au fost 25.000", a detaliat francezul, referindu-se la succesul fan zones „cu peste 770.000 de fani primiți".

Aceste mulțimi record au dus la complicații la periferia stadioanelor, împiedicând unii fani să intre la timp pentru startul meciului. Întârzieri la casele de bilete au fost constatate la 9 septembrie la Bordeaux, în la meciul Irlanda-România (82-8), și la Marsilia, înaintea meciului Anglia-Argentina (27-10). Potrivit organizatorilor, aceste incidente au fost marginale.

„Prioritatea este experiența fanilor și siguranța lor. În afară de primul meci de la Marsilia, fanii noștri au putut fi întotdeauna în stadion la startul meciului. Nu cred că există vreo problemă reală", a răspuns directorul general al Cupei Mondiale, Michel Pousseau.

99,9% dintre spectatori au reușit să intre la meciuri înainte de începerea acestora.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rugby cupa mondială