x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Pinalti" isi doreste sa revina in Divizia A: "S-a schimbat fotbalul"

"Pinalti" isi doreste sa revina in Divizia A: "S-a schimbat fotbalul"

de Sorin Anghel    |    24 Aug 2005   •   00:00
"Pinalti" isi doreste sa revina in Divizia A: "S-a schimbat fotbalul"

Disparut din prim-planul scandalurilor din sportul romanesc dupa retrogradarea Ceahlaului in Divizia B, primarul municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, spune ca fotbalul romanesc a suferit o schimbare in bine.

Jurnalul National: Domnule Stefan, sunteti la al doilea sezon cu Ceahlaul in esalonul secund. Nu va este dor de Divizia A?
Gheorghe Stefan: Deocamdata suntem in Divizia B si trebuie sa muncim ca sa ajungem mai sus.

Va promova Ceahlaul la finalul acestui sezon?
Noi asta ne dorim. Ar fi un castig de imagine si pentru Piatra Neamt, pentru ca oamenii din acest oras merita mai mult. Deocamdata a trecut doar o etapa, echipa joaca bine si vom incerca sa promovam.

Care vor fi contracandidatele Ceahlaului in lupta pentru promovare?
Dacia Unirea Braila, Dunarea Galati si poate chiar si FC Botosani. Cei mai periculosi raman totusi cei de la FC Brasov, chiar daca i-am batut in prima etapa cu 3-0. Au jucatori cu experienta.

Doar astia vor fi adversarii Ceahlaului in acest campionat? In trecut ati avut mari probleme cu arbitri, pe care i-ati acuzat ca va toaca.
Cred ca arbitrajul nu ne va pune probleme. S-au schimbat arbitri, s-a schimbat mentalitatea lor. Eu m-am impacat cu Ion Craciunescu, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor si cred ca a disparut presiunea pentru cei care oficiau la meciurile Ceahlaului.

In trecut ati avut certuri serioase cu Ion Craciunescu in urma afirmatiilor dumneavoastra la adresa arbitrajelor de care avea parte Ceahlaul. Acum, Adrian Porumboiu, are un comportament asemanator, dar Craciunescu nu ia nici o masura.
E problema lui Adrian Porumboiu, nu a mea. El a fost arbitru international, vede altfel lucrurile. Eu nu am de gand sa mai comentez prestatia arbitrilor, ci doar jocul echipei mele. Daca totusi voi mai avea iesiri, pentru ca sunt o fire mai patimasa si ma consum pentru orice lucru, asa cum facem noi, moldovenii, vor fi doar sporadice.

S-a schimbat Jean Padureanu dupa ce l-a adus la Gloria pe Ioan Ovidiu Sabau?
Nea Jean s-a schimbat de la acel moment zero, cand am promis toti ca vom juca corect. Unii oameni au ramas cu unele sechele la nivelul mentalitatii si nu au vrut deloc sa-si schimbe viziunea asupra lui Padureanu. Il cunosc foarte bine pe nea Jean si l-a adus pe Sabau antrenor la Gloria tocmai pentru a schimba imaginea echipei.

Cum ati rezolvat problema caselor inundate din Piatra Neamt?
Am avut noroc ca nu au fost decat 23 de case afectate. Oamenii care au avut probleme au fost ajutati, li s-au reparat casele si cu ajutorul lui Dumnezeu speram ca lucrurile sa reintre in normal.

×
Subiecte în articol: sport