x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Piturca a fost confirmat

Piturca a fost confirmat

08 Dec 2004   •   00:00

Victor Piturca a fost ieri readus la carma "tricolorilor". El are contract pana la finele CE 2008 si un salariu anual de 250.000 de euro.

MIHAI IGIROSANU

IMPREUNA. Mircea Sandu (dreapta) si Victor Piturca si-au jurat ieri credinta pentru urmatorii patru ani
Piturca a fost votat in unanimitate de catre membrii Comitetului Executiv, dar inca nu a semnat contractul cu Federatia. Salariul sau anual va fi de 250.000 de euro, iar prima pentru atingerea obiectivului, calificarea la CE 2008, va fi de 350.000 de euro.

AMBITIE. In sedinta de ieri, Piturca nu a prezentat o strategie pe termen lung, motivand ca a asteptat numirea oficiala. "Tinta principala este 2008, dar Piti ne-a spus ca nu renunta nici la campania pentru 2006 si ca va face tot ce se poate sa obtina calificarea", a marturisit Mircea Sandu. "Am venit convins ca sansele de calificare pentru CM inca exista si eu cred in ele, chiar daca sunt minime. Imi voi concentra munca pe urmatoarele doua jocuri din grupa cu Olanda si cu Macedonia pentru ca si strategia pe termen lung depinde mult de rezultatul acestor partide", a declarat Victor Piturca.

INCREDERE. Referitor la episodul din 1999 cand a fost demis de Mircea Sandu in urma conflictului cu Hagi si cu Popescu, noul selectioner a precizat: "N-a existat un conflict intre mine si Mircea Sandu. Asa a crezut dansul ca trebuie sa procedeze atunci, dar cred ca a regretat si regreta mai ales acum acea decizie. Am incredere in Mircea Sandu, am muncit 4 ani impreuna la FRF, are capacitatea de munca si inteligenta necesara pentru a conduce".

POLITIC. Intrebat daca a fost deranjat de declaratiile lui Mircea Geoana, care declarase ca va cere schimbarea conducerii FRF, Mircea Sandu a punctat ferm: "Politicul nu va putea schimba niciodata conducerea Federatiei. Exista alegeri libere si un vot de neincredere nu l-ar putea da decat Adunarea Generala a FRF. Sunt tari in lumea a treia unde politicul s-a implicat si apoi forul respectiv a fost exclus din competitiile europene".

PRECAUTIE

"Imi voi lua masuri la semnarea contractului pentru a nu mai pati ceea ce am patit in urma cu 5 ani, dar bine ar fi sa se califice echipa nationala la turneul final si sa fiu eu dat afara. Sau poate imi vine mie vreo idee si plec singur. Acum, ca m-am intors la echipa nationala, poate ma voi impaca si cu fratii Becali" - Victor Piturca, selectioner Romania

DRAGOMIR
Presedintele LPF si vicepresedintele FRF, Dumitru Dragomir, a parasit primul Comitetul Executiv. In stilu-i caracteristic, "Corleone" a creionat concret evenimentele petrecute in sedinta de la Casa Fotbalului. "Piturca a fost ales in unanimitate si a fost de acord si cu problemele ridicate in legatura cu relatia dintre el si Comisia Tehnica, plus alte chestiuni. Am incredere in Piturca si, cu putin noroc, ne putem califica la ambele turnee finale, desi sansele sunt mici. Acum, e totul frumos. L-am ales, sa vedem si ce performante va reusi. Daca nu va reusi, il dam afara si punem pe altul!".
STRANIERI
Una dintre primele mutari pe care le va face noul selectioner este incercarea de a-i readuce la echipa nationala pe jucatori ca Dorinel Munteanu sau Tiberiu Ghioane si chiar pe Iulian Filipescu sau pe Adrian Ilie. "Voi discuta cu jucatorii care, din diferite motive, s-au indepartat de echipa nationala, pentru ca eu am nevoie de toti. Mai mult, intentionez sa ma deplasez in orasele unde ei isi desfasoara activitatea pentru a-i convinge sa revina, indiferent de varsta sau alte motive". Primul meci al lui Piturca pe banca nationalei va fi, pe 9 februarie, cand "tricolorii" joaca un meci amical la Larnaca contra Slovaciei.
×
Subiecte în articol: sport mircea piţurcă